DOLAR 32,4295 0.17%
EURO 35,1355 -0.09%
ALTIN 2.321,890,14
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ZİYA ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİ VE MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesindeki Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsünde eğitim gören öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Sohbet ettiği öğrencilerle sopa kapma ve denge kulesi oyunları oynayan Selçuk, okçuluk gösterisini izledi ve ok attı. Okulların açılışına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk "Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi, vazifeyi yerine getiriyoruz." diye konuştu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 01:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bayram tatili sonrasındaki ilk gün Mersin’de öğrenci, öğretmen ve velilerle bir araya geldi. Tarsus Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsünde eğitim gören öğrencilerle kahvaltı yaparak güne başlayan Bakan Selçuk, çocuklarla sopa kapma ve denge kulesi gibi oyunlar oynadı. Selçuk, eğitmenlerin “okçu yüzüğü” hediyesinin ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Yenişehir ilçesindeki Barbaros Ortaokulunda incelemelerde bulunan Bakan Selçuk, okula yeni başlayan bir öğrencinin defterini imzaladı.

Selçuk, incelemelerinin ardından, “Telafide Ben de Varım” etkinliklerine Kurban Bayramı sonrasında da hızla devam ettiklerini, çalışmaların gelecek ay da süreceğini söyledi.

Okulların açılması hazırlıklarına değinen Bakan Selçuk, “Eylül başından itibaren de hepimiz okullarımızda olmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hazırlıklarımızın temel noktası temizlik ve hijyenle ilgili. Türk Standartları Enstitüsü ile hazırlamış olduğumuz kontrol kılavuzunun yenilenmiş hâliyle beraber her türlü tedbirin alınması noktasında iş ve işlemlerimiz sürüyor.” diye konuştu.

“Okulum Temiz Belgesi” yenileme süreci Ağustos ayı sonunda tamamlanacak
Selçuk, Okulum Temiz Belgesi çalışmalarına ilişkin bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi okullarımızın tamamının ‘Temiz Belgesi’ aldığını paylaşmıştık. Şimdi yeniden bu ‘Temiz Belgesi’ gündeme geliyor. Bu doğrultuda da her bir okulumuzda denetçilerimiz incelemeler yapıyorlar. Daha önce de paylaşmıştım, Türkiye’de 3 bin 300 civarında denetçimiz var. Şimdi bu arkadaşlarımıza 1200 yeni denetçi arkadaşımız daha ekleniyor. Onlarla beraber Okulum Temiz Belgesi’ni ağustos ayının sonundan itibaren de tamamlamış olacağız ve böylece okullarımızın bir ihtiyacı varsa bunları da okul açılmadan önce hâlletmiş olacağız. Bu çerçevede elbette bu görev, yani okulların açılması il ve ilçe yöneticilerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz tarafından her türlü hazırlıklar sürdürülüyor. Bu aynı zamanda bir toplumsal ödevdir. Aşı olarak hem kendimizi korumak hem de okulların açılması noktasında yol açmak söz konusu. Bütün toplumumuzun desteğini bekliyorum, sağduyulu davranmalarını bekliyorum.”

“Çocuklarımızın geleceği, eğitimi ve okulların rahat açılması için aşı çok önemli”
Millî Eğitim Bakanlığı olarak Okulum Temiz Belgesi çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Selçuk, “Toplumumuzun her ferdinin çocuklarımızın geleceği, eğitimi için aşı olması ve okulların rahat açılabilmesi için gereken desteği vermesi çok çok önemli.” ifadesini kullandı.

Selçuk, bir gazetecinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı olası vaka artışlarının okulların açılmasını erteleyip ertelemeyeceğini sorması üzerine, şunları kaydetti: “Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül’de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi yerine getiriyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biraz önce ifade ettiğim gibi toplumumuzdan beklentimiz de her bir ferdimizden beklentimiz buna destek olmak yönündedir. Biz şu anda ‘acaba vesaire…’ bu konularla ilgili bir değerlendirme yapmıyoruz. Sadece odak noktamız okulların açılması.”

Konuşmasının ardından Selçuk, Mersin Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Selçuk, sonrasında Vali Ali İhsan Su ile görüştü.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.