DOLAR 32,4518 -0.12%
EURO 34,7558 -0.67%
ALTIN 2.438,020,09
BITCOIN 2069067-1,26%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ziraat Bankası’ndan bayram öncesi müjde geldi!

Ziraat Bankası’ndan bayram öncesi müjde geldi!

Ziraat Bankası'ndan Ramazan Bayramı öncesinde Türkiye genelinde birikmiş tarımsal elektrik ve su borçlarını ödeyebilmeleri için çiftçilere kredi müjdesi verildi. Çiftçilere verilecek olan sabit faizli destek kredisiyle 36 ay taksit imkanı sağlanacak. Çiftçiler çekecekleri krediyi toplamda 36 ay taksitli bir şekilde ödeyerek sıkıntılarını giderecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:32
Ziraat Bankası’ndan bayram öncesi müjde geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle büyük sıkıtnı çeken çiftçileri rahatlatmak için Ziraat Bankası harekete geçti.

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinde kullandıkları elektrik ve sulardan dolayı biriken borçlarını ödemelleri için Ziraat Bankası tarafından yeni bir kredi uygulaması başlatıldı.

ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI KREDİ İLE KAPANACAK

Ziraat Bankası tarafından verilecek kredi ile şuanda tarımsal üretim yapan ve resmi aboneliği olan çiftçiler, birikmiş tarımsal elektrik ve sulama borçlarını kapatacak ve borçlarını Bankaya 36 ay vadeli olarak ödeyebilecek. Böylece, bir yandan üreticilerin birikmiş borçlarını daha makul bir sürede ödemelerine imkan verilecek, bir yandan da tarımsal üretim faaliyetlerinin aksamadan sürdürülmesine katkı sağlanacak.

ZİRAAT BANKASI KREDİ İMKANINDAN ÇİFTÇİLER NASIL FAYDALANACAK?

Çiftçilerin Ziraat Bankası tarafından faydalanabilmeleri için kendi üzerlerine elektrik ve su aboneliğinin bulunması ve tarımsal üretim faaliyetini sürdümesi gerekiyor. Bu şartları taşıyan üreticiler, aboneliklerinin bulunduğu kurumdan/şirketten borç kapama tutarını gösteren bir yazı ile çalıştıkları Ziraat Bankası Şubesi’ne müracaat edebilecek. Banka, gerekli çalışmaları yaparak kredi limitini belirleyecek. Kredi üreticiye ödenmeyecek, doğrudan ilgili kurumun/şirketin hesabına aktarılarak birikmiş borçların kapanması sağlanacak.

Tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilere verilecek kredi hakkında açıklama yapan Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, “Çiftçilerimize güçlü şekilde finansal destek vermeye devam ediyoruz. Bu kredi ile çiftçilerimiz birikmiş tarımsal elektrik ve sulama borçlarını tek seferde kapatacak, buna ilişkin kredi borçlarını uygun bir faiz oranı ile 36 aylık süre içinde ödeyebilecekler.” dedi.

Ayrıca Pişmaf, “Üreticimiz krediyi çekerken ne kadar geri ödeme yapacağını da bilecek. Kredi ödeme dönemleri, üreticilerimizin hasat ve gelir elde etme dönemine uyumlu olarak belirlenecek. Hedefimiz, üreticilerimizin elektrik ve su borçları nedeniyle 'elektriğim, suyum kesilir mi?' endişesi duymadan üretimlerine devam etmelerine katkı sağlamak. Üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile tüm üreticilerimizin Ramazan Bayramlarını şimdiden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.