DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076290-2,12%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Zihinsel Engelli Öğrenciyi Darp Ettikleri İddia Edilen 7 Kişiye Takipsizlik Kararı

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de 2 yıl önce 75'inci Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli M.A.'yı darp ettikleri iddiasıyla açığa alınan 7 kişi, soruşturmanın tamamlanması ile yeniden görevlerinin başına döndü. 7 kişi hakkında savcılık takipsizlik kararı verirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uyarı cezası verildi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılının kasım ayında Melikgazi ilçesinde bulunan 75’inci Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde meydana gelen olayda, zihinsel engelli M.A’nın merkezde çalışan 7 kişi tarafından darp edildiği iddia edildi. Yaşanan arbedenin görüntülenmesi üzerine 7 kişi açığa alındı. Geçen süreçte Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamlayarak, 7 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 7 kişiden 6’sına uyarı cezası verdi. Soruşturmaları tamamlanan 7 kişi, kurumun başka bölümlerinde görevlendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan TÜM-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, “İki sene önce rutin bir olayı vatandaşın cep telefonuna çekip, sosyal medyada yayınlaması ve ulusal basına çıkmasından sonra burada hiç kabahati olmadığı halde verilen talimatları uyguladıkları için medya baskısıyla açığa alınan 5’i işçi 7 kişinin açığa alınmasının yanlış olduğuna dair açıklama yapmıştım” dedi

‘BİZE HAKARETLER EDİLDİ’

Sosyal medyaya yansıdığından dolayı bakıcıların aylarca işsiz kaldıklarını söyleyen Şahin, ”Bakıcılarımızın aylarca sigortaları yatırılmadı, aylık ücretlerini alamadılar. Başta kadın programları olmak üzere günlerce ‘bize bırakın sendikacılığı, onlardan insan olmaz’ diye bize hakaretler edildi. Daha sonra tabi adalet işliyor. Gerek bakanlık, gerek valilik, gerekse adli makamlar soruşturmalarını yaptılar ve ilk olarak adli makamlar, savcılık ‘burada bir suç yoktur’ diye olayı kapattı. Daha sonra bakanlığın ve valiliğin soruşturmaları sonuçlandı. Çalışanlar işlerine döndüler” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.