DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0892 -0.13%
ALTIN 2.297,890,91
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Zararlar devlet tarafından karşılanacak!

Zararlar devlet tarafından karşılanacak!

Geçtiğimiz günlerde büyük sel felaketinin yaşandığı illerdeki vatandaşlara, devlet tarafından destek verileceğin belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Selden zarar gören şehirlerimizin eksikliklerini giderecek, vatandaşlarımızın zararlarını telafi ederek yaralarını saracağız" dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:55
Zararlar devlet tarafından karşılanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul ve Bursa'da meydana gelen büyük sel felaketi sonrasında hasarın boyutu gözler önüne serilmişti. Konuyla ilgili hasar tespit çalışmalarında sona gelindiğini belirten Kurum, Bursa ve İstanbul'da selden zarar gören vatandaşların eksikliklerinin giderileceğini açıkladı.

GEÇMİŞ OLSUN

Selden sağır hasar alan vatandaşlara, 'Geçmiş Olsun' dileklerini bir kere daha yineleyen Bakan Kurum, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“İstanbul ve Bursa’daki sel felaketinin ardından iki ilimizdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Selden zarar gören şehirlerimizin eksikliklerini giderecek, vatandaşlarımızın zararlarını telafi ederek yaralarını saracağız”

ÜÇTE BİRİNİ DOĞRUDAN ETKİLEYECEK

Meydana gelen sel felaketinin iklim değişikliğinin oldukça önemli bir göstergesi olduğunu belirten Kurum, “Yapılan tahminler, önümüzdeki yıllarda iklim değişikliğinin sebep olduğu iklim krizinin dünya nüfusunun üçte birini doğrudan etkileyeceğini gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak iklim değişikliğiyle mücadeleyi öncelikli vazifelerimizden biri olarak görüyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, iklim krizinin şehirlerimize olan etkisini en aza indirmek için tüm bölgelerimizi kapsayan çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

YAPILAŞMAYA İZİN VERMİYORUZ

Kurum, açıklamasında riskli bölgelerde ve dere yataklarında hiçbir şekilde yaılaşmaya izin verilmeyeceğini belirterek, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Afetler nedeniyle benzer acıları tekrar yaşamamak için riskli bölgelerde, dere yataklarında hiçbir şekilde yapılaşmaya izin vermiyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli şartlarda yaşamalarını sağlayacak konutlarımızı iklim duyarlı, enerji verimli ve yerel yapı malzemelerini kullanarak inşa ediyoruz. İklim değişikliğiyle ilgili tüm veri ve paydaşların toplanacağı, İklim Değişikliği Platformu’nu kuracağız. İçinde bilimsel çalışmaların yer alacağı platform, zengin bir veri tabanı oluşturacak. İklim değişikliği ile mücadele için hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağız. İl ve ilçelerimizde İklim Değişikliği Daire Başkanlığı ve Şube Müdürlüğü kurulması için Yönetmeliğimizi yayımladık. Bu noktada belediyelerimiz teşkilatlanmalarını tamamlamalı ve hazırlayacakları eylem planlarını bir an önce hayata geçirmelidir. Başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere, her bir vatandaşımızı iklim krizine karşı mücadeleye omuz vermeye davet ediyorum. İklim değişmeden biz değişelim. Küresel boyutlu bu sorunun üstesinden alışkanlıklarımızı değiştirerek gelelim”

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.