DOLAR 32,5356 -0.05%
EURO 34,9492 0.11%
ALTIN 2.425,96-0,15
BITCOIN 2172355-0,64%
Kayseri
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Zamanında Söndürmezsek 80 Yıl Heba Olacak

KAYSERİ ,( BGC) - Kayseri’de kontrol altına alınan yangında Soğutma işlemleri devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerin söndürülmesinde güçlük çekiliyor. Orman işçisi Nuri Satışmış ormanda yangın süreci ile alakalı bilgi verdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yangınların arasında mücadele veren orman işçisi Nuri Satılmış “Yangının şu an üçüncü günündeyiz soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Yalan ama en kısa sürede söndürmez isek eğer 80 yıllık bir ömrün biteceğini görüyoruz. O yüzden piknik yaparken ateşimizi söndürmeden ve çöplerimizi toplamadan gitmeyelim. Çünkü hava sıcaklığı 38 derecelerde seyrediyor. Ve sonuç gördüğünüz gibi milyonlarca canlı kaplumbağa ve tavşanlar yanıyor. Lütfen daha dikkatli olalım. En ufak bir orman yangını gördüğümüzde 112 çağrı orman ihbar hattımız 177’yi arayarak bizlere bilgi verebilirler. Biz en kısa sürede inşallah elimizden gelen çabayla söndürmeye gayret ederiz” diye konuştu.

Ateş insanı da yok ediyor diyen orman işçisi Nuri Satılmış “11 yıllık emekçi olarak hala mevsimlik çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan kadromuzun verilmesini rica ediyoruz. Çünkü benim boyumca çocuklarımız olmuş. Altı aylıkken ayakkabının birini alabiliyorduk, Birini almıyorduk. Yani ihtiyaçlarım bir kısmını karşılıyorsak bir kısmını karşılayamıyorduk. Ateş insanı da yok ediyor. Bunların geleceği söndüğü gibi kadro olmadığı zaman bizim de geleceğimiz sönüyor. Gördüğünüz gibi rüzgar körük görevi yapıyor hava ile köz birleştiğinde ise alev çıkacak zaten. Koskoca 80 yıllık bir ağaç iptal olacak o yüzden hemen çalışmalara başlamamız lazım” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.