DOLAR 32,4821 -0.19%
EURO 34,9523 0.31%
ALTIN 2.435,630,53
BITCOIN 20967140,50%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yürürken Sigara İçmek Yasaklandı

Ülkemizde corona virüsü salgını nedneiyle vaak sayıları yükselmeye devam ediyor. Bundan dolayı bazı illerimizde çok önemli kararlar alınıyor. Bir ilimizde ise kamuya açık alanlarda bulaş riski oluşmasın diye yürürken sigara içilmesi yasaklandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşılıyor. Ülkemiz genelinde corona virüsü vaka sayıları artıyor.Güncel verilere göre, son 24 saatte 113 bin 317 Kovid-19 testi yapıldı, 1721 kişiye hastalık tanısı konuldu. Bu konu hakkında Sağlık Bakanı Koca ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hastalarda zatürre oranı (yüzde 6,6) düşmeye devam ediyor. Bugün tespit edilmiş yeni hasta sayımız 1721. Sağlıkçılarımız son derece özverili. Tedbirlere uyarak sağlık çalışanlarımızın yanında olalım.”

YÜRÜRKEN SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

Bunun yanı sıra illerimizden farklı kısıtlama haberleri gelmeye başladı. Giresun Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde kamuya açık alanlarda bulaş riski oluşturması nedeniyle yürürken sigara içilmesini yasakladı.

Konu ile ilgili olarak ​Vali Enver Ünlü başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bazı kararlar aldı. Alınan kararlara göre, Giresun genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını ihlal ederek bulaş riski oluşturması nedeniyle yürüyüş sırasında sigara içmek yasaklandı.

Bu karara uymayanlara ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği ayrıca aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı kamuoyu ile paylaşıldı.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.