DOLAR 32,5408 -0.01%
EURO 35,0425 0.46%
ALTIN 2.429,870,29
BITCOIN 2090815-3,68%
Kayseri
28°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Yüksek Fiyat Bu Kış Cep Yakıyor

KAYSERİ,(BGC)-Havaların soğumasıyla birlikte Kayseri esnafı raflarını kışlık ürünlerle doldurmaya başladı. Kış aylarının gelmesine rağmen fiyat artışı nedeniyle müşteri potansiyelinin düştüğünü belirten satıcılar vatandaşların alışveriş yapamadıklarını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kapalı Çarşı’da kadın giyim üzerine satış yapan Tahir Tiryaki kışlık ürünlerinin tezgahlarında yerlerini aldığını belirterek, “ Bu kış tezgahlarımızda kaşe yerine bonita ürünler ağırlıklı. Çünkü kaşelerde fiyatlar yüksek olduğu için bizlerde bonita ürünlere yöneldik. Ücret bakımından bu ürünler daha uygun olduğu için müşterilere daha çok hitap edebiliyoruz. Fiyat olarak bakacak olursak, fiyatlarımız 400 lira ve üzerinde seyir ediyor. Çünkü doların artışıyla birlikte fiyatlar çok pahalandı. Geçen seneye göre neredeyse yüzde yüzlük bir değişiklik oldu. Bu fiyat değişikliği nedeniyle bizde ürün satarken zorlanıyoruz. Müşterilerde fiyatlardan şikâyetçi” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR KALİTEYE DEĞİL, FİYATA GÖRE ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR”

Vatandaşların fiyat artışına tepki gösterdiğini belirten Tiryaki, “Vatandaşlar fiyatları gördükleri zaman pahalı diyerek tepki gösteriyorlar. Fiyatlarımız başka yerlere göre daha düşük olsa da yine de pahalı. Kışlık sezonu 11’inci ayda tamamen başlar ve 12’inci ayın sonunda biter. Kış ayının gelmesine rağmen satışlarımız pandemi dönemi önceki döneme göre kötü. İnsanlar daha kar yağmadığı için, ‘Bu sene bununla idare edebilirim’ diyerek alışveriş yapmıyorlar. İnsanlar fiyatlardan dolayı kaşeye pek fazla yönelmiyorlar. Onun yerine daha uygun ürünleri satın almayı tercih ediyorlar. Vatandaşlar kaliteye değil, fiyata göre alışveriş yapıyorlar” diye konuştu.

“ÜRÜN FİYATLARI DOLAR ATIŞI NEDENİYLE FAZLA”

7 yaşından beri giyim sektöründe çalışan ve Yeraltı Çarşı’sında erkek giyim üzerine satış yapan Ali Kaya, “Biz ürünleri dolar bazlı aldığımız için şuan da fiyatlar gerçekten çok yüksek. Vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle sıkıntı çekiyor. Asgari ücretin artmasını bekliyoruz, eğer artmazsa bu durum bizleri daha geri sevilere götüreceğini düşünüyorum. Şuan da sweatler 80 liradan başlıyor kalitesine göre bizde 200 liraya kadar sweat var. Vatandaşlar 80 lira dediğim sweatlere pahalı diyorlar. Gurbetçilerin dönmesiyle birlikte satışlarımız düştü. Geçen seneye göre yüzde 50’lik biz fark var neredeyse. Geçen seneye sattığımız fiyata bu sene ürün alıyoruz. Fiyat artışları bizleri fazlasıyla etkiledi. Asgari ücretle çalışan birisi gelip alışveriş yapmak istese; 2 sweat, 2 pantolon, 1 tane mont alsa ortama 900 lira bir fiyat ödemek zorunda kalıyor. Adamların aldığı ücret belli ve aldığı ürünleri bırakmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşlar ilk önce fiyatlara bakıyorlar ama çok uygun bir ürün aldıkları zaman o üründen verim alamıyorlar” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.