DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yeni karar alındı! Artık aşı olmayan bunu yapamayacak!

Koronavirüs salgınından kurtulmak için dünyanın çeşitli bölgelerinde aşı çalışmaları tam gaz devam ediyor. Öyle ki, bazı ülkeler vatandaşlarını aşılama işlemlerine başladı. Konuyla ilgili yeni bir karar alındığı duyuruldu. Detaylar haberimizde

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Risk bölgesi olarak ilan edilen Türkiye gibi pek çok ülkeler için yeni karar geçerli olacak. Buna göre artık AB'ye gitmek isteyenler aşı yaptırırsa vizesini alabilecek.

AŞI OLANLAR AVANTAJLI

Aşı olanların avantajlı, olmayanların ise daha zor durumda olacağı bir uygulamaya gidiliyor. Almanya'da Saksonya- Anhalt Eyaleti, aşı yaptıran vatandaşlar için “Karantina yükümlülüğüne uymayacağı” kararı getirildi. Buna göre aşı yaptıran kişiler, risk bölgesine girse bile karantinaya uymak zorunda değil.

VİZE İŞLEMLERİ DURDURULDU

Gelen bilgiye göre risk bölgesi olarak ilan edilen Türkiye için vize işlemleri ve vize randevuları durdurulmuş durumda. Vize işlemleri, aşılanan vatandaşlar için yakın zamanda gündeme alınacağı belirtildi.

TURİST VİZESİ SADECE AŞI OLANLARA VERİLECEK

Salgının yayılmasını engellemek adına 9 aydır durdurulan turist vizesi sadece aşı şartı ile vatandaşlara verilmeye başlanacak.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.