DOLAR 32,3792 0.17%
EURO 35,0232 -0.23%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2264318-0,41%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yeni Havalimanı 2022’de Hizmete Açılacak

KAYSERİ,(BGC)-AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, düzenlediği basın toplantısında Kayseri’ye yeni yapılacak olan havalimanının 2022 yılının sonunda bitmesinin planlandığını belirtti. Öte yandan Karayel, Osman Kaval ille ilgili büyükelçilerin yapmış olduğu açıklamaya değindi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de yapılacak olan ve bitiş tarihi 2023 olarak hesaplanan yeni havalimanı 2022’de hizmete açılması planlanıyor. AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi İsmail Emrah Karayel, “Kayserimizde yapılan önemli projeler var. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi havaalanı projemiz. Bu proje ile ilgili en son alınan ödenekle birlikte inşallah projemiz erken tamamlanacak ve 2022 yılı sonuna doğru havanlımızı tamamlamış olacağız. Büyük gövdeli uçakların yanaşabileceği aynı anda birçok uçağın körüklerle yolcu indirebileceği bir terminal binası olacak. Kayserimizin turizmine son derece önemli bu terminal binası. Yazın Kapadokya’ya gelen turistlerin aktarması bizim havalimanımız üzerinden yapılıyor, kışında özellikle kış turizmi için Erciyes’e gelen turistler var onlarda daha konforlu bir şekilde seyahat etmiş olacaklar” diye konuştu.

‘BÜYÜKELÇİLERİN AÇIKLAMASI MANİDAR’

Osman Kavala ile ilgili büyükelçilerin yapmış olduğu açıklamaya da değinen AK Parti Kayseri Milletvekili, “Gezi kalkışması sürecinde bu sürecin organizasyonunda ve finansmanında ciddi şüpheler olan ve bu yüzden soruşturulan bir kişi. Gezi kalkışması süreci 15 Temmuz’da ki darbe girişimi gibi onun öncesinde olan polis ve darbe girişiminde olduğu gibi sosyal ve toplumsal hareketlilik adı altında yapılmaya çalışılmış bir darbe girişimiydi. Benzer zamanlarda Brezilya’da Ukrayna’da ve Mısır’da benzer hareketlerin organize edildiğini biliyoruz. Kendisiyle ilgili çeşitli uluslararası kurumlarla ve insanlarla arasının iyi olduğunu hakkında çeşitli iddialar ve konu yargıya intikal etti. Ama bu konjonktür içerisinde Türkiye’de hayata geçirilen gezi kalkışmasında öne çıkın bununla ilgili organizasyon ve finansman anlamında şüpheli olarak görülen bu isme karşı, 10 ülkenin büyük elçisinin bir arada açıklama yapması son derece manidar. Adres göstermesi anlamında da manidar. Süreç yargıda ve devam ediyor. Herkesi yargıya saygılı olmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin iç işlerine karışmamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.