DOLAR 32,5325 0.23%
EURO 34,7789 0.1%
ALTIN 2.496,511,40
BITCOIN 20663934,78%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yargıtay’dan ‘sosyal soyadı’ kararı!

Yargıtay, sosyal medyada 'soyadı' kullanımı ile ilgili emsal bir karara imza atarak, eşinin kızlık soyadını kullanmasından rahatsız olarak boşanma davası açan kocayı haksız buldu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşinin sosyal medya hesaplarında kızlık soyadını kullanmasını 'güven sarsıcı' bularak boşanma davası açtı. Davanın temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay kocayı haksız buldu. TRT Haber'in aktardığına göre Aile Mahkemesi'nde görülen davanın karar metninde, davacı erkeğin kadına ağır hakaretler ettiğine, kapıyı kilitleyerek onu eve almadığına ve kadına telefonda ithamlarda bulunduğuna dikkat çekildi.

Davalı kadının ise sosyal medya hesaplarında 7 yıl boyunca kızlık soyadını kullandığı belirtildi. Kadının, kocasının ilk evliliğinden olan çocuklarıyla görüşmesinden rahatsızlık duyduğu ve eşine hakaret ettiği gerekçe gösterilerek taraflar eşit kusurlu kabul edildi.

Erkeğin boşanma davasının kabulüne, tarafların tazminat taleplerinin ise reddine karar verildi. Ayrıca, kadın lehine tedbir ve yoksulluk nafakası verilmesine hükmedildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.