DOLAR 32,6010 0.12%
EURO 35,0335 0.51%
ALTIN 2.426,310,14
BITCOIN 2095206-3,67%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

WhatsApp’tan gelen bu mesajı sakın açmayın!

Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp'tan şaşırtan bir uyarı geldi. Telefonunuza gelen bu mesajı sakın açmayın. Mesajı açan kullanıcıların hesapları ve telefonları direkt çöküyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WhatsApp kullananlar için önemli bir uyarı yayımlandı. Bu mesajı açınca WhatsApp'ın çöktüğü ifade edildi. Dünya genelinde yaklaşık 1 milyardan fazla kullanıcısı olan popüler uygulamada son dönemler bir mesaj dolaşıyor.

GİZEMLİ METİN

Son dönemde kullanıcılar arasında hızla yayılmaya başlayan gizemli metin, açıldığı durumda WhatsApp kilitlenmesine ve kendi kendine çökmesine sebep oluyor.

UYGULAMA NASIL DÜZELECEK?

Uygulamanın düzenlenmesi için telefonunuzdan WhatsApp'ı tamamen silip, daha sonra yeniden yüklemeniz gerekmektedir.

UYGULAMA ANINDA ÇÖKÜYOR

Gelen bilgiye göre mesajı açan kullanıcıların uygulamaları anında çöküyor. Tanımalı olmayan karakterleri içerisinde barındıran bu mesaj, ekranda farklı simgelerin çıkmasına sebep oluyor.

WhatsApp ve Facebook'ta çapraz mesajlaşma dönemi başlıyor!

 

Uygulamada dolanan mesajın kaynağı, Brezilya olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında bu zararlı kodun Sanal Kişi Dosyaları ile de gönderilebileceği ifade edildi.

NASIL KORUNABİLİRİZ?

Kullanıcılar telefonlarına ve WhatsApp'ına böyle bir mesajın gelmesine ve böyle durumların nasıl yaşanmasına engel olabileceklerini merak ediyor. Bu tür mesajlardan korunmak için ayarların değiştirilmesi gerekmektedir. Aşamalar şu şekilde:

Ayarlar

Hesap

Gizlilik

Gruplar seçeneklerini sırasıyla tıklayın. Daha sonra “Beni kimler gruplara ekleyebilir” kısmının altındaki seçeneği Kişilerim olarak da değiştirebilirsiniz. Bu şekilde kötü kişilerin sizi gruplarına eklemesine engel olabilirsiniz.

Aynı zamanda WhatsApp'ın son güncellemesiyle bu sorunun çözüldüğü ifade ediliyor.

 

 

kamupersoneli.net

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.