DOLAR 32,3840 0.18%
EURO 34,9979 -0.27%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Son günlerde gündeme oturan Whatsapp Sözleşmesi hakkında Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Umut Kandemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.” Son günlerde Whatsapp uygulamasının yeni sözleşmesinden dolayı bu konu gündemde epey bir yer buldu. Öyle ki şu birkaç gündür neredeyse  koronayı bile unuttuk. 

Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi olarak bu konu hakkında birçok kişiden sorular aldık. Bunun üzerine bir açıklama yapmak elzem hale gelmiştir. 

İnsanlar bu sözleşmeyi imzalarsak tüm bilgilerimiz mesajlarımız okunacak diye düşünüyorlar ama bu daha önce zaten yapılıyordu. Şimdi yasal hale büründü. Bu durumu sadece Whatsapp bilgilerimize ulaşıyor diye düşünmeyelim. Biz indirdiğimiz çoğu uygulamada kameraya, galeriye, konuma vs gibi özellerimize ulaşma izni veriyoruz. 

Burada aslında üzerine düşülmesi gereken şey Whatsapp bilgilerimize ulaşıyor, bu bilgileri kullanacak, başka firmalara satacaktan ziyade bu sözleşmeyi zorla dayatması. 

Ya kabul edersiniz ya da kullanmazsınız tutumundan dolayı ve bu dayatmanın AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına zorunlu olmaması bizim canımızı sıkan bir durum. Bu resmen çifte standarttır. 

Whatsapp’ı bilgilerimizin gizliliğini önemsemiyor diye değil de AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına ayrı, bizim vatandaşlarımıza ayrı tavır takındığı için toplu bir duruş sergileyip kullanmamız gerekiyor. Çünkü biz Whatsapp’a muhtaç değiliz onlar bize muhtaç.”dedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.