DOLAR 32,5790 0.28%
EURO 34,7093 -0.1%
ALTIN 2.490,810,27
BITCOIN 20385061,71%
Kayseri
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Velayet davalarında çocukların menfaati gözetilir”

Velayet davalarında çocukların menfaati gözetilir”

KAYSERİ (1HA - ÖZEL) – Hukukçu Simge Büyükince, boşanma sonrası çocukların velayetinin kime verileceği konusunda mahkemenin çocukların menfaatine göre karar verdiğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 13:20
Velayet davalarında çocukların menfaati gözetilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Radar Radyo ve KayseRadar ortak yayınında Gizem Gerçel’in sunduğu ‘Adalet Terazisi’ programına katılan Hukukçu Simge Büyükince, boşanma ve velayet hakkında soruları cevapladı. Boşanmanın mahkeme kararı ile evlilik birliğinin sonlandırılması anlamına geldiğini belirten Büyükince, iki tür boşanma davası olduğunu ifade etti. Büyükince, “Anlaşmalı boşanma tarafların anlaşarak, belli bir boşanma protokolünün imzalanmasıyla mahkeme başvurarak hakimin söz konusu protokolü onaylamasıyla en kısa süren boşanma halidir. Anlaşmalı boşanmak için bazı şartlar gerekmektedir. Bu şartlardan birisi de evlilik birliğinin en az 1 yıl sürmesi gerekiyor aksi takdirde anlaşmalı boşanılmıyor. Çekişmeli boşanmada taraftarların anlaşmalı olarak boşanamadığı, ortada bir takım hususların ispat edilmesi gerektiği, kusurların öne sürüldüğü, daha tartışmalı olan bir boşanma türüdür” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.