DOLAR 32,4652 -0.07%
EURO 34,8313 -0.42%
ALTIN 2.446,650,45
BITCOIN 20806210,89%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Van’da Davutoğlu’na Gösterilen Yoğun İlgi Yasak Getirdi

Ağrı Programından sonra 3 günlük ziyaret kapsamında Van'a geçen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cuma namazı sonrası Ercişlilerin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı. Ortalık birden adeta miting alanına dönerken, Davutoğlu toplanan çok sayıda vatandaşa hitaben "Çiftimiz dertli, esnafımız dertli. Emeklimiz geçinemediğini söylüyor. İşte biz bütün bölgenin dertlerine çözüm olmaya geliyoruz, bu toprakları bereketlendirmeye geliyoruz." diye seslendi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir esnafın kendisine hiç siftah yapmadan dükkanı kapattığını söylediğini aktaran Davutoğlu, “Burada size söz veriyorum sizin hak ve hukukunuzu üç beş müteahhide yedirenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bizim yüreğimiz Van’ın, Ercişlinin yüreğiyle atıyor. Sizler bizi unutmadınız. Bizler de sizi unutmadık. Karamsarlığa kapılmayın. Sizin desteğinize, sizin dualarınıza ihtiyacımız var. Ailenize 'Serok Ahmet'in selamı var' deyin” diye seslendi.

Van'ın Erciş ilçesinde Davutoğlu'na gösterilen büyük ilgi sonrası, ilginç bir şekilde Van Valiliği tarafından ilde 15 gün süreyle gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının yasaklanması kararı alındı.

Van Valiliği internet sitesinde yayımlanan 15.10.2021 Tarihli Yasaklama Kararında “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 16/10/2021 tarihinden geçerli 30/10/2021 tarihi de dahil olmak üzere (15) gün süre ile; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 2911 Sayılı Kanunun 17. Maddesine istinaden YASAKLANMIŞTIR. İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması, 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında MÜLKİ İDARE AMİRİNİN İZNİNE BAĞLANMIŞTIR. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Kararın Van Erciş'te Davutoğlu'na gösterilen yoğun ilginin ardından gelmesi, “Davutoğlu'nun Van Merkezde düzenleyeceği programlara halkın yoğun ilgisi, iktidarda korkuya sebep oldu” yorumlarına sebep oldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Zülküf Arslan da “Türkiye’yi tabulardan, korkulardan, yasaklardan, yoksulluktan, yolsuzluktan kurtarmak için yola çıkarken İstiklal Marşımızdan aldığımız ilhamla milletimize “Korkma” diye seslenmiştik. Biz korku iklimi dağıldı zannederken, meğer iktidar korkuların esiri olmuş.” dedi.

Artık korkan tek bir kesim olduğunu vurgulayan Arslan, “İktidar korkuyor. Milletin karşısına çıkmaktan korkuyor. Çünkü vatandaşın sorularına verecek cevapları da yok, cevap vermeye cesaretleri de yok. Ama kimse tereddüt etmesin, milletimizle aramıza kimse engel koyamaz.

Ana akım medyayı kapattıkları gibi meydanları da bize kapatsalar ne çıkar? Milletimizin gönlünü bize kapatamazlar, aziz milletimizle kucaklaşmamıza engel olamazlar.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.