DOLAR 32,4086 0.19%
EURO 35,5995 0.45%
ALTIN 2.322,590,17
BITCOIN 22961162,48%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Uyuşturucu kumpası davasında 2 tahliye

KAYSERİ (1HA) - Kayseri’de geçtiğimiz aylarda iş insanının evine uyuşturucu yerleştirip kumpas kuran 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada 2 tahliye kararı verildi. 

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri 4. Ağır ceza mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıklar A.K., M.C., İ.P., S.C., M.U., H.K. ve M.D. hakim karşısına çıktı. İş insanı Nermin C.’nin evine uyuşturucu yerleştirip kumpas kuran ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon sonrası yakalanıp tutuklanan 7 kişiden A.K. ve M.C. görülen mahkemede tahliye edildi. Diğer sanıkların tutukluluk hali devam ederken mahkeme 3 Aralık’a ertelendi. 

OLAYIN ÖZETİ:

Olay 15 Ocak 2022’de Melikgazi ilçesine bağlı Erenköy Mahallesi’nde engelli çocuğu ile yaşayan Nermin C. isimli kadının evinde yaşandı. İddiaya göre kadının oturduğu villaya, tanıdığı bir kadın vasıtasıyla 150 gram metamfetamin uyuşturucu madde yerleştiren şüpheliler, aralarındaki alacak verecek meselesini şantaj yoluyla halletmeye çalıştı. Uyuşturucu kumpası kuran kişilerin daha önce de söz konusu kadının evinin önünde silahla ateş açarak kadını korkutmaya çalıştığı da öğrenildi.

Nermin C’nin şikayeti üzerine Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Narkotik Şube ekipleri, harekete geçti. Savcılık talimatıyla mahalledeki tüm kameraları inceleye alan polis, uyuşturucu kumpası kuran karı koca ve bir başka kadının da olduğu toplam 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İkametlerde ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda ise; 150 gram metamfetamin, hassas terazi ve kilitli poşetler ele geçirildi. Şüphelilerden 7’si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.