DOLAR 32,5715 0.25%
EURO 35,0004 0.05%
ALTIN 2.450,620,61
BITCOIN 20991230,34%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ÜRETİME YÖNELMELİYİZ

ÜRETİME YÖNELMELİYİZ Saadet Partisi Kayseri il başkanı Av. Baki Coşkun, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri başkanı ve yönetimini makamında ağırladı. Baki Coşkun yaptığı açıklamada üretimin önemini vurguladı. “Kayseri’de mobilya ve çelik kapı üzerine şekillenen bir yapı var. Bu kapalılıktan kurtulup farklı alanlara yoğunlaşmalıyız. Birçok ili görüyor ve gözlemliyoruz. Bizim bu durumumuzun sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Çeşitli sanayi dallarının bulunduğu iller atılım yapmaya devam ediyor. Biz ise yavaş bir gelişim seyrindeyiz. Hak ettiğimiz değeri bulmamız için kendimizi yenilemeliyiz” ifadelerini kullandı. ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan ise üretim için gerekli ortamı oluşturmak istediklerini belirtti. Özcan, “Kayseri iyi bir konumda yer alıyor. Güçlü bir kültür altyapısı var. Atılım yapmak için sanayicinin elinin güçlenmesi gerekiyor. İş ziyaretlerimizde atılım yapmış olan illerde sadece arsa değerine bile baktığımızda Kayseri’nin onda biri olduğunu gördük. Kayserili iş adamı varsayalım ki bir arsaya 3 milyon tl yatırıyorsa gelişmekte olan illerde 300 bin tl yatırıyor. Arada dağlar kadar fark var. Bu durumun düzelmesi bile başlı başına bir gelişim noktası oluşturacaktır.” dedi. ASKON başkan vekili Alperen Murat ise sanayicilerin önünün açılması gerektiğini söyleyerek “Sanayicilerin sorunlarına yönelmeliyiz. Kayseri’de çok sayıda sanayici var. Birçoğu ülkemizde önemli işler yapıyor. Ancak bizim esas yapımızı ihracat kalemleri oluşturmalı. İhracat yapan firmalara bakarak bir yol çizmeliyiz. Kayseri ortaklık kültürü ve girişimcilik ruhuyla adını duyurdu. Bizde bu hususu ele almalıyız“ şeklinde konuştu. Derneğin yönetim kurulu üyesi Osman Sevgili, “Kayseri’de herkes inşaata yöneldi. İnsanlar biriken parayı üretime yatırmak yerine bunu müteahhitlik olarak değerlendiriyor. Bu kültürü değiştirmeliyiz. Yatırım teşviklerinin artması katma değerli ürünlere insanları yönlendirecektir” açıklamasında bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÜRETİME YÖNELMELİYİZ

Saadet Partisi Kayseri il başkanı Av. Baki Coşkun, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri başkanı ve yönetimini makamında ağırladı.

Baki Coşkun yaptığı açıklamada üretimin önemini vurguladı. “Kayseri’de mobilya ve çelik kapı üzerine şekillenen bir yapı var. Bu kapalılıktan kurtulup farklı alanlara yoğunlaşmalıyız. Birçok ili görüyor ve gözlemliyoruz. Bizim bu durumumuzun sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Çeşitli sanayi dallarının bulunduğu iller atılım yapmaya devam ediyor. Biz ise yavaş bir gelişim seyrindeyiz. Hak ettiğimiz değeri bulmamız için kendimizi yenilemeliyiz” ifadelerini kullandı.

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan ise üretim için gerekli ortamı oluşturmak istediklerini belirtti. Özcan, “Kayseri iyi bir konumda yer alıyor. Güçlü bir kültür altyapısı var. Atılım yapmak için sanayicinin elinin güçlenmesi gerekiyor. İş ziyaretlerimizde atılım yapmış olan illerde sadece arsa değerine bile baktığımızda Kayseri’nin onda biri olduğunu gördük. Kayserili iş adamı varsayalım ki bir arsaya 3 milyon tl yatırıyorsa gelişmekte olan illerde 300 bin tl yatırıyor. Arada dağlar kadar fark var. Bu durumun düzelmesi bile başlı başına bir gelişim noktası oluşturacaktır.” dedi.

ASKON başkan vekili Alperen Murat ise sanayicilerin önünün açılması gerektiğini söyleyerek “Sanayicilerin sorunlarına yönelmeliyiz. Kayseri’de çok sayıda sanayici var. Birçoğu ülkemizde önemli işler yapıyor. Ancak bizim esas yapımızı ihracat kalemleri oluşturmalı. İhracat yapan firmalara bakarak bir yol çizmeliyiz. Kayseri ortaklık kültürü ve girişimcilik ruhuyla adını duyurdu. Bizde bu hususu ele almalıyız“ şeklinde konuştu.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Osman Sevgili, “Kayseri’de herkes inşaata yöneldi. İnsanlar biriken parayı üretime yatırmak yerine bunu müteahhitlik olarak değerlendiriyor. Bu kültürü değiştirmeliyiz. Yatırım teşviklerinin artması katma değerli ürünlere insanları yönlendirecektir” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.