DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069865-2,30%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Uluslararası Kore Çalışmaları

Erciyes Üniversitesi'nde “1. Uluslararası Kore Çalışmaları” Konferansı Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ,(BGC)-Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ile Avrasya Kore Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “1. Uluslararası Kore Çalışmaları Konferansı” düzenlendi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğe Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ile akademisyenler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Göksel Türközü etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

Mustafa Çalış yaptığı konuşmasında Üniversite olarak Kore’de bir çok e kurum ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Çalış, “Erciyes Üniversitesi olarak Kore’nin birçok üniversitesi ve kurumları ile iş birliğimiz devam etmektedir. Kore çalışmaları konusunda bu bölgede merkez üniversite olmanın sevindirici olduğunu da belirtmek isterim. Üniversitemiz bünyesinde açılan Avrasya Kore Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu bölgede Kore çalışmalarının bir üssü olmayı amaçlamaktadır Kore’den ve ülkemizden konferansa katılan tüm akademisyenlerimize değerli sunumları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ise konuşmasında etkinliğin düzenlenmesine katkı veren Rektör Mustafa Çalış ve tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Türkiye’de Kore dili eğitiminin uzun yıllara dayandığına dikkat çeken Büyük Elçisi Won Ik Lee ERÜ Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın uzun yıllardır Kore’de ki eğitim kurumları ile yakın ilişkide olarak Türkiye’deki Kore çalışmalarının artmasına ve ilerlemesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, çeşitli üniversitelerde Kore ile ilgili çalışmalar yapan akademisyenlerin sunumları ile devam etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.