DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23185501,43%
Kayseri
12°

AÇIK

18:15

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Türkiye ve Azerbaycan gençleri yeşil gelecek için Ankara’da buluştu

Türkiye ve Azerbaycan gençleri yeşil gelecek için Ankara’da buluştu

Ekim 27, 2024 10:47
Türkiye ve Azerbaycan gençleri yeşil gelecek için Ankara’da buluştu
0

BEĞENDİM

Türkiye ve Azerbaycan gençleri, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve ortak ekolojik mücadele için Ankara’da bir araya geldi.

Azerbaycan Gençler Fonu’ un destekleri, Azerbaycan Gençlerin Girişimine ve Gelişimine Destek Birliği ve Türk İnternet Medya Birliği’nin (TİMBİR) ortak çalışmasıyla yapılan Türkiye-Azerbaycan Gençlerinin Yeşil Dünya için Dayanışma Forumunda, terör saldırıları kınanırken, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için adım atılması gerektiği vurgulandı.

Türkiye ve Azerbaycan gençlerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Yeşil Dünya İçin Dayanışma Forumu”, saygı duruşu ve her iki ülkenin İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli marşların ardından, yeşil dünyaya ilişkin kısa bir film gösterimi yapıldı ve açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Forum, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar tarafından sunuldu.

İlk konuşmayı, Proje Başkanı Toğrul Allahverdili yaptı. Allahverdili, iki gün önce gerçekleşen TUSAŞ terör saldırısını lanetleyerek konuşmasına başladı ve “Türk milleti güçlüdür, hain terörün üstesinden gelecektir. Bu projede, forumda emeği geçenlere ve Ankara Kent Konseyine (AKK)’ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Süleyman Bey’e de az önce söyledim, burası bizim evimiz artık. Her birinize bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Azerbaycan Basın Konseyi YK Üyesi Agil Alesger, konuşmasında TUSAŞ’taki terör saldırısını lanetleyerek Türkiye ve Azerbaycan’ın dostluğuna vurgu yaptı. Alesger, “Bizim acımız da sevincimiz de birdir. Türkiye ilelebet devam edecektir. Bizim amacımız, geleceğimiz için yeşil dünyamız adına birlik olmaktır. Bu konuya farkındalık yaratmak için geldik ama asıl amacımız, bir ve kardeş olduğumuzu göstermek için geldik. Bize her zaman ev sahipliği yapan Ankara Kent Konseyine, Sayın Halil İbrahim Başkan’a ve bütün nazımızı çeken Süleyman Başkan’a ve tüm genç arkadaşlara teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, “İki gün önce Türkiye çok önemli bir badire atlattı. Türk savunma sanayisinin kalbine hain bir saldırı oldu. Biz konuştuk, ne yapalım diye, sonra dedik ki tüm dünyaya iki ülkenin bir olduğunu gösterelim, yapalım dedik. Bugün buradayız. Kendilerine teşekkür ediyorum. Aslında iki gün önce yapılan saldırı sadece Türkiye’ye değil, Azerbaycan savunmasına da yapılmıştır. Şu an çok önemli bir konu için buradayız. Azerbaycan ile ilgili forumun burada yapılması ve gençlerin burada bir araya gelmesi çok önemlidir. Bu ateş aslında Ankara’da yakılıyor. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz, her zaman bize bu tür imkanları sağlıyor.” dedi. Basa, konuşmasının devamında suyun önümüzdeki dönemde en önemli konu olacağına ve dünyanın çölleştiğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.