DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20832763,23%
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Türkiye’de salgından vefat edenlerin yaş ortalaması belli oldu!

Türkiye’de salgından vefat edenlerin yaş ortalaması belli oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kamera karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Koca, yapmış olduğu açıklamasında vefat edenlerin yaş ortalamasının yenilendiğini belirtti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:53
Türkiye’de salgından vefat edenlerin yaş ortalaması belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye uzun zamandır dünyayı da etkisi altına alan ölümcül salgınla mücadele ediyor. Bakan Koca, bugünkü son koronavirüs tablosunu da canlı yayında açıkladı. Bugünkü verilere göre yeniden vaka sayısı iyileşen hasta sayısını geçti. Bununla birlikte Bakan, vefat edenlerin yaş ortalamasını açıkladı.

MASKE VİRÜS YAYILIMINI DURDURUYOR

Bakan Koca, açıklamasında maske kullanımının virüsün yayılımını durduğunu belirterek, “Koronavirüs maskesi virüsün yayılımını durdurmaktadır. Maske, kişisel bir tedbir değil ortak bir tedbirdir. Aynı ortamda bulunan herkes maske kullanmalıdır. Ortamda bir kişi bile maske takmıyorsa bu sıkıntılı bir durumdur, maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir. Ortak alanlarda herkesi bu kurala uymaya devam edelim. Maske tüm Türkiye'de ortak bir sorumluluğumuzdur. Geride bıraktığımız dönemde sokağa çıkma kısıtının önemi ne ise maske ve mesafe kısıtı da bu kadar önemlidir. Tedbirlere uyarsak kısa sürede normale dönebiliriz”

VİRÜSÜN YAYILMA HIZI AZALMADI

 

Virüsün yayılma hızında herhangi bir azalma olmadığı belirten Bakan Koca, tedbirlerin sıkı tutulması gerektiğini altını çizerek, “Virüsün yayılma hızında azalma olmadı. Hasta etme gücünde azalma olduğu yönünde bilimsel bir kanıt henüz yok. Bir süre daha önlemleri sıkı tutmaya mecburuz. Sıcaklara yenilip önlemlerden taviz verirsek vaka sayılarının yeniden artacağını unutmayalım” dedi.

VEFAT EDENLERİN YAŞ ORTALAMASI

Salgın sebebiyle vefat eden vatandaşların yaş ortalamasının 71'den 74'e yükseldiğini belirten Koca, “Vefat edenlerin yaş ortalamasının yükseldiğini görüyoruz. 16 Mayıs'tan önce ortalama vefat yaşı 71 iken 74'e kadar çıktı” açıklamasını kaydetti.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.