DOLAR 32,4485 -0.13%
EURO 34,7683 -0.6%
ALTIN 2.444,010,34
BITCOIN 20901311,00%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TÜRKİYE’DE BİR İLK

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dünyaca ünlü antropolog ve dünyadaki en önemli paleoantropoloğu olarak bilinen ABD’li Prof. Dr. Tim White ile bir araya geldi. Fosil kazı çalışmalarını yerinde de inceleyen Prof. White, bu kazı çalışmalarının uluslararası standartlarda çok önemli olduğunu, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi şehirlerde dahi olmayan Kayseri’deki fosil müzesinin Türkiye’de bir ilk olacağını söyledi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin paleontolojik açıdan tarihinin yeniden yazılacağını belirtti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:15
TÜRKİYE’DE BİR İLK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın titizlikle takip ettiği fosil kazı çalışmaları devam ederken, Berkeley Üniversitesi’nden dünyaca ünlü antropolog Prof. Dr. Tim White, Berkeley Üniversitesi doktorası olan ve paleontoloji üzerine çalışmalarını sürdüren bilim insanı Kaliforniyalı Dr. Joshua Carlson, paleolitik arkeolojisi üzerine çalışmalar yapan İspanyalı Dr. Laura Sánchez, Barsama ve Yamula Kazıları heyetinden Prof. Dr. Okşan Başoğlu, Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu, Prof. Dr. Cesur Pehlevan ve beraberindeki heyet, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, ziyarette, Kayseri’nin bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu belirterek, “Kayseri, milattan önce 4 bin, bugüne kadar 6 bin yıllık geçmişiyle değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, medeniyetler açısından en zengin şehirlerden birisidir. Örneğin Cumhuriyet Meydanı’na geldiğiniz zaman en az 6 medeniyetin eserini görürsünüz” dedi.

Kayseri’nin paleontoloji ve fosil alanında da çok büyük zenginliklere sahip olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Bu zenginlikleri sadece fiziki olarak yapılanma ya da geçmişteki dokularla değil, bunun yanında Okşan hocam ve heyeti sayesinde anladık ki paleontoloji ve fosil alanında da bu şehrin çok büyük zenginliklere sahip olduğunu gözlemledik. Gerek Kızılırmak havzası olarak bilinen Yamula bölgesinde, gerekse Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas bölgesinde yapılan kazılar bilim insanlarını ve bizleri heyecanlandırıyor. Biz de her türlü desteği vermeye özen gösteriyoruz. Şehrimize zenginlikler kazandırıyoruz. Hocamızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda başı bütün olarak çıkan fosillerin uluslararası bağlamda çok önem arz ettiğini öğreniyoruz.”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin paleontolojik açıdan tarihinin yeniden yazılacağını söyleyerek, “Şehrimizin uluslararası bağlamda tanıtılması, bizim de bu çıkan fosilleri müzeleştirme yönündeki heyecanımıza heyecan katıyor. Umarım bu açıdan Kayseri’mizin jeolojik, jeomorfolojik ve paleontolojik tarihi yeniden yazılır. Bu işin duayeni olan Tim White hocamıza ve ekibine Kayseri’mize ‘hoş geldiniz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.