DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20837170,60%
Kayseri
22°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

TURAN ÖZCAN’IN KALEMİNDEN, LAZ İSMAİL TKP’Sİ VE ETİK

Gazeteci, yazar Turan Özcan’ın kaleme aldığı Laz İsmail TKP’si ve Etik, Türkiye devrimci hareketine dair önemli sorular sorarak yanıtlarını arıyor. Türkiye devrimci hareketinin yazılı tarihinde, kişilere yönelik eleştiri azlığının altını çizen Turan Özcan; Türkiye’deki sol, devrimci ve komünist örgütlerin kendi aralarındaki bölünmeler sonucunda ortaya çıktığını belirtiyor; bu duruma neden olan konu ve olayları da tarihsel süreçleriyle okura sunuyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Her bölünmeden sonra taraflar ya da örgütlerden tasfiye edilmiş yönetim kadroları ayrılıklarının “teorik,” “ideolojik,” “politik” ve “pratik” sebepleri üzerine yüzlerce sayfalık kitaplar yazdılar; eleştirilerinin kişisel tarafını ise “rezillik,” “ahlaksızlık,” “Bizans oyunları” gibi sözlerle geçiştirdiler.”

Özellikle son yirmi beş yıldır, çeşitli örgütlere üye ya da sempatizan sayısındaki belirgin azalmanın ardındaki nedenleri irdeleyen Laz İsmail TKP’si ve Etik, aslında 1998 yılında yazılıp tamamlanmış bir eser. Yazar; eserde sözünü ettiği konulara değinen değerli yazar ve basın mensuplarının olduğunu özellikle belirtiyor. Eser, Berlin Duvarı’nın yıkılışıyla başlayarak dünya çapında gerçekleşen devrimci hareketleri ele alırken eş zamanlı olarak gelişen kapitalizm ve din gibi konuların da derinlemesine irdelemesini yapıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.