Trafikte hız yapanlara geçit yok

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocak - 20 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri yoğun denetimlerle hız ihlallerine geçit vermedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak - 20 Şubat 2025 tarihleri arasında trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, hız ihlallerine yönelik sıkı takiplerin sürdüğünü belirterek, bu süreçte 848 bin 766 adet hız ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandığını duyurdu.

Denetimlerin sadece sahada değil, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) üzerinden de yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, EDS aracılığıyla 777 bin 256 ihlal tespit edildiğini belirtti. Trafik güvenliğini artırmak adına yapılan bu uygulamaların, kazaların önlenmesine ve can kayıplarının azaltılmasına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Hız İhlalleri Can Kaybına Yol Açıyor

Bakan Yerlikaya, hız kaynaklı trafik kazalarının Türkiye’de ciddi bir sorun teşkil ettiğine dikkat çekerek, 2023 yılında hız nedeniyle meydana gelen kazalarda günlük ortalama 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Trafikte hız sınırlarına uymanın hayati önem taşıdığını dile getiren Yerlikaya, hız ihlallerinin önüne geçmek için denetimlerin yanı sıra yasal düzenlemelerle ilgili çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

“Hız kazandırmaz, hayatımızdan çalar” diyen Yerlikaya, sürücülere çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
"Araç kullanırken hız sınırlarını aşmak, birkaç dakika erken varmak uğruna hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak demektir. Önceliğimiz hız değil, güvenlik olmalı. Bu nedenle hız ihlallerine yönelik denetimlerimizi sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Daha güvenli bir trafik ortamı oluşturmak için tüm sürücülerimizi kurallara uymaya davet ediyorum."

İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen trafik denetimlerinin 2025 yılı boyunca aralıksız devam edeceği belirtilirken, özellikle şehir içi ve şehirlerarası yollarda hız ihlallerinin önlenmesine yönelik önlemlerin artırılacağı bildirildi. Yetkililer, kazaların büyük bir kısmının aşırı hız kaynaklı olduğunu belirterek, sürücülere hız limitlerine uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme