DOLAR 32,3254 0.23%
EURO 35,1152 -0.05%
ALTIN 2.300,411,02
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

”TOMARZA ÇAPAR” I COĞRAFİ İŞARET BEKLİYOR

Kayseri de kangal ve malaklı ırkı gibi meşhur olan çapar cinsi çoban köpeği destek ve tanıtım bekliyor.Toplamda yaklaşık 2000 kadar köpek yetiştiren hayvansever, '' destek bekliyorum'' diyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tomarza İlçesi’nde bir marketde mağaza yöneticisi olarak görev yapan 2 üniversite mezunu 35 Yaşındaki Şükrü Pekel yörede çapar olarak bilinen bu ırkdaki cins köpeğin Kayseri de Coğrafi İşaret tescilinin alınması için mücadele veriyor.Sırf çapar cinsi köpekler üzerine birde çiftlik kuran Pekel yurtiçi ve yurtdışına yaklaşık 2 bin köpek göndermiş.
Pekel , ”2 Üniversitede işletme bölümü, mobilya dekorasyon bölümlerini bitirdim.Şuan 3. üniversitede Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’nü okuyorum.Çapar köpeklerinin tanıtımı ve çoğaltılması için kamu desteği de olması gerekiyor.Çok para harcayıp Tomarza da çapar üretim çiftliği kurdum.5 yaşından veri köpek merakım var.Bu ilçede bütün çobanlar çapar köpeği ile gezer.Türkiyede en çok popülasyon tomarzada bulunmaktadırŞuan 50 kadar köpeğim var.Bu köpekler kangal ve malaklı cinslerinden farklıdır.İlçede şu anda 500 kadar çapar çoban köpeği bulunmaktadır.Siyah çizgili renklidir.Ben bu değeri Aksaray ve Sivas gibi Kayseri’ye kazandırmak istiyorum ” , dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.