DOLAR 32,5066 -0.11%
EURO 34,9775 0.38%
ALTIN 2.429,990,29
BITCOIN %
Kayseri
26°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
‘TERCİH ÖNCESİ UZMANINDAN DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINMALI’

‘TERCİH ÖNCESİ UZMANINDAN DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINMALI’

KAYSERİ (1HA- ÖZEL) – Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçları bugün açıklandı. 17 yıldır öğretmenlik yapman Semih Aslan, puanına göre tercih yapacak öğrencilerin mutlaka uzmanından danışmanlık hizmeti alması tavsiyesinde bulundu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:43
‘TERCİH ÖNCESİ UZMANINDAN DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINMALI’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmen Semih Aslan, LGS tercih sürecinde öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. LGS’ye hazırlık kadar tercih edilen okulların da önemli olduğunu vurgulayan Aslan, “Özellikle nitelikli okullar dediğimiz merkezi sınavla öğrenci alan okullarımız var. Bunun yanında mahalli yerleştirme okullarımız mevcut. Tabii ki öncelik nitelikli okul ve bu noktaya öğrencilerimiz özellikle yüzdelik dilimlerine çok dikkat etmeleri gerekmekte. Çünkü; puanların artık eskisi gibi önemi kalmadı artık yüzdelik dilim önemli” şeklinde konuştu.

Semih Aslan ayrıca Kayseri’de tercih yapacak öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. “Kayseri’den tercih yapacak olan öğrencilerimizin mutlaka yüzdelik dilimlere dikkat etmesini tavsiye ediyoruz. Diğer yandan mahalli yerleştirme dediğimiz okullarımız var, mahalli yerleştirmeli okullarımızda da özellikle öğrencilerimizin kendi kayıt alanından tercih yapmaları önceliğimizdir. Daha sonra komşu kayıt alanından da tercih yapabiliyoruz. Pansiyonlu okullarımız var. Özellikle kırsal kesimden gelen öğrencilerimiz için de porsiyonlu okulları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.