DOLAR 32,5863 0.01%
EURO 34,9350 0.1%
ALTIN 2.429,45-0,02
BITCOIN 2164507-0,55%
Kayseri
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TBMM’de memura ek gösterge ve bayram ikramiyesi zammı sesleri!

TBMM’de memura ek gösterge ve bayram ikramiyesi zammı sesleri!

CHP milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında milyonlarca kişinin yasalaşmasını beklediği 'Emeklilikte yaşa takılanlar' (EYT), uzun süredir tartışılan memura, öğretmene ve polislere ek gösterge ve enflasyon nedeniyle yeterli olmadığı konuşulan emekli bayram ikramiyeleri hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Bu konularda bir an önce çözüme gidilmesi gerektiğini belirten Yalım, CHP'nin gerekli desteği vereceğini ifade etti.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:46
TBMM’de memura ek gösterge ve bayram ikramiyesi zammı sesleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında milyonlarca insanın merakla beklediği EYT, ek gösterge ve bayram ikramiyelerine yapılması istenen zamlarla ilgili çözüm önerileri sunarak açıklamarda bulundu.

Bayram ikramiyelerine zam gelecek mi?

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, emeklilerin 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin yüzde 26 artışla 1260 TL yapılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu ikramiye sözü vermişti

Yalım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Mart 2015’te tüm emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları’nda birer maaş ikramiye sözü verdiğini anımsattı.

“Bayram ikramiyesini 1260 TL yapalım”

Geçen yıl emeklilere ikramiye verilmeye başlandığını ve emeklilerin biner lira ilk ikramiyelerini aldıklarını belirten Yalım, 2018 yılının sonunda Cumhurbaşkanı‘nın maaşına yüzde 26 zam yapıldığını söyledi.

Geçen yıldan bu yana birçok kalemde fiyat artışları olduğunu anlatan Yalım, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Sizin maaşınıza yüzde 26 zam yapıldı. Önümüzde kısa süre sonra Ramazan Bayramı var. Emeklilerimizin 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini yüzde 26 artışla 1260 TL yapalım.” dedi.

Kanun teklifi hazırlanıyor

Bununla ilgili soru önergesi verdiğini ve kanun teklifi hazırladığını vurgulayan Yalım, bu düzenlemenin istenirse bir gecede yapılabileceğini kaydetti.

EYT meclise girecek mi? 3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri…

Yalım, 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin de yerine getirilmesini isteyerek, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesini talep etti.

Yalım, CHP olarak bu düzenlemelere gerekli desteği vereceklerini bildirdi.

EYT ile ilgili bir açıklama da HAK-İŞ'ten geldi

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, iftarda buluştuğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arslan, emeklilik sistemiyle ilgili nasıl bir değişiklik yapılacağını bilmediklerini ama emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili bir çalışma yapılacaksa bundan mutlu olacaklarını söyledi. Arslan, özel sektörde prim gününü doldurduğu için işten atılan, ancak emekli de olamayan binlerce emekçi bulunduğunu vurguladı.

Arslan, dün akşam iftarda buluştuğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arslan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın emeklilik sisteminde değişiklik yapılacağına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, bu konuda bir bilgileri olmadığını belirtti. Arslan, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili geniş bir talep var. Bununla ilgili bir çalışma yapılacaksa olumlu buluruz. Özel sektörde prim gününü doldurdu diye işten atılan, ama emekli olamayan binlerce emekçi var. Bunların sorunlarının giderileceği bir sistem olursa mutlu oluruz. 1999’da IMF’nin baskısıyla emeklilik yaşı kademeli olarak artırılırken ‘mezarda emekliliğe hayır’  demiştik. 4 çalışanla 1 emekliyi finanse edecektik. Yasa çıkarken 1 emekliye 1.82 çalışan düşüyordu. Oran, bugün geldiğimiz noktada da 1.8. Bunun birçok nedeni var ama nedeni tabii ki çalışanlar değil” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.