DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065106-2,12%
Kayseri
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

SUYA %600 ZAM YAPILDI

İyi Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan 25 Kasım 2021 Tarihli KASKİ Genel Kurulunda söz alarak 2 yıl içinde su faturalarına yapılan zamları gündeme getirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Partili Erhan Özhan KASKİ Genel Kurulunda şu ifadelere yer verdi.
*2019-2021 Yılları arasında Bünyan’ın Akmescit, Güllüce, Süksün, Elbaşı, Büyük Tuzhisar, Karakaya, Koyunabdal Beldeleri dâhil Kayseri’de 45 eski Beldeye YÜZDE 600 SU ZAMMI UYGULANDI!
*Bünyan, Develi, Sarıoğlan, Yahyalı, Akkışla, Yeşilhisar, Özvatan, Felahiye, Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ilçelerimize YÜZDE 100 SU ZAMMI UYGULANDI.!
*İncesu ve Hacılar ilçelerimize YÜZDE 300 SU ZAMMI UYGULANDI.!
Erhan Özhan KASKİ Genel Kurulunda Yapmış olduğu açıklamada, “Allah aşkına soruyorum bu beldelerimizin köy hükmünde kalan yerlerde ne artıları varda, ya da bu beldelerde oturan vatandaşlarımızın hangi kazanç kapısı var ki, hangi özelliği var ki diğer yerlerden ayrılarak buralara %600 zam getiriliyor? Diğer yerler ise D sınıfında kalıyor. Bura da yapılması gereken açık ve net. Belde hükmünde olan yerlerin yeniden D sınıfı kategorisine geçirilerek köylerimizle birlikte aynı su ücretini ödenmesi sağlanmalı, buda yaklaşık %50’lik bir indirime tekabül etmektedir.” dedi.
%50 İNDİRİM YAPILMALIDIR
Bu beldelerimizdeki ve köylerimizdeki insanlarımız şaşkın. Çünkü her hangi bir zam duyurusu yapılmamasına rağmen neden bu elimizdeki faturalar şişkin diyerek itirazları yükselmektedir. Bu itirazlara cevap benim yapmış olduğum açıklamamdır. Çünkü su faturalarınıza %600 zam yapıldı. Sayın başkanım bizim kırsal bölgeyi belirlememiz lazım. Yüzdelik olarak beldeleri sayarsak %5 gibi bir nüfustan Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bir kar beklentisinin olmaması gerekmektedir. Hala bu şartlara rağmen beldelerinde ve köylerinde oturan bu vatandaşlarımızın zor durumlarda kalarak hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşmalarından dolayı bizim bu insanlara teşekkür plaketi vermemiz gerekmektedir. Bizim teklifimiz eski beldelerin tamamının D sınıfı kategorisine alınarak su ücretlerinde %50 indirim yapılmasıdır.” İfadelerinde bulunan Özhan’ın su faturalarındaki indirim teklifi iktidar tarafından dikkate alınmamıştır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.