DOLAR 32,5643 0.2%
EURO 34,8212 0.07%
ALTIN 2.490,580,27
BITCOIN 20681103,84%
Kayseri
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Suudi Arabistan’dan Türk mallarına ambargo!

Suudi Arabistan'dan Türk mallarına ambargo kararı 1 Ekim tarihi itibariyle başlıyor. Artık Ekim ayının başından itibaren Suudi Arabistan, "Made in Turkey" damgalı olan ürünleri almayacak. Alınan kararla birlikte Gaziantep, Hatay ve Diyarbakır gibi illerde ihracatın durma noktasına geldiği ifade ediliyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suudi Arabistan, Türk malları ambargosunu genişletme kararı aldı. Temmuz ayından itibaren, Türkiye'den artık mal almayacağına yönelik resmi taahhüt alan ülkenin ambargosu, 1 Ekim tarihi itibariyle başlıyor.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler son iki yıldır Suriye ve Körfez'deki gelişmeler sebebiyle bozulmuştu. İki ülke arasındaki gerginliğe son olarak ambargo krizi de eklendi. Geçtiğimiz dönemlerde Suudi Arabistan Türkiye ürünlerine katma değer vergisini yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkarmıştı. Yaş sebze ve meyve gibi bir takım ürünler gümrükte bekletilmişti.

AFİŞ SOSYAL MEDYADA TEPKİLERE SEBEP OLDU

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı'nda çekilen bi görüntü, vatandaşların tepkisine sebep oldu. Suudi Arabistan'ın 90. Milli Günü için bir afiş asıldı. Afişin asılmasının ardından Suudi Arabistan'ın Türkiye mallarına ambargo uygulayacağı kararı tepkilere sebep oldu.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.