DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BITCOIN 2257475-1,12%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Siyaset Ahlakla Taçlanmayacaksa Neden Siyasete Girdik

KAYSERİ,(BGC)-Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri ziyaretinin ikinci gününde parti il teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı. Davutoğlu, Kayseri vatandaşlarına yönelik izlenimlerini kamuoyuyla paylaşırken; kendisinin başbakanlığı döneminde çıkarılması planlanan 'siyasi ahlak yasası' tasarısına ilişkin "Siyaset ahlakla taçlanmayacaksa neden siyasete girdik?" dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ommer Otel’de düzenlenen toplantıya il ve ilçe teşkilatlarının mensupları ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşma yapan Davutoğlu, “Son günlerin yoğunluğuyla Kayseri’ye yorgun gelmiştim. Ama Kayseri bir anlamda bizim için enerji depolama yeri oldu” diyerek konuşmasına başladı.

Ziyaretinin ilk gününde yaptığı esnaf ziyareti ve vatandaşlarla buluşmasına dair izlenimlerini paylaşan Davutoğlu, “Dün Kayseri’de gördüğüm manzaralar beni derinden etkiledi. Kayserili kolay kolay şikayet etmez. Genelde kendi göbek bağını kesebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, ekmeğini taştan çıkarabilen çalışkan insanların diyarıdır. Kayserili çok zorda kalmadıkça şikayet etmez. Ama dün emeklilerimizi gördüm, feryat ediyorlardı. Gözünden kolay kolay yaş dökülmeyen yiğit ve onurlu Kayserili, gözümün önünde ağlayarak ‘1800 TL ile nasıl geçineceğim sayın başkanım, 1000’i kiraya gidiyor, kaç file doldurabileceğim’ diye ağlıyor. Maaş bordrosunu ve elektrik faturasını gösteriyor. Evde oturan, babasını erken yaşta kaybeden üniversite mezunu oğluna iş arayan yiğit Kayserili kadınlar var” diye konuştu. Davutoğlu, konuşmasında Kayseri sakinlerinin kendisine yakındığını ifade etti.

Esnaflarla konuşmasını aktaran Davutoğlu, “Kapalı Çarşı’nın arkasındaki genç esnafların olduğu sokağa girdik. Oradaki esnafın kredi borçlarını ödeme konusundaki sıkıntılarını dinledim. Esnaf Odası Başkanı, 25 bin+25 bin TL kredinin her ay faize bineceğini ve esnafın bunun ödemesinin mümkün olmadığını söyledi” diyerek, esnafın borçlarla boğuşmasına dikkat çekti.

“SİYASET AHLAKLA TAÇLANMAYACAKSA NEDEN SİYASETE GİRDİK?”

Davutoğlu, Ak Parti ile ayrılışına ilişkin “Rant almış başını gitmiş. İmar rantları yol ayrımımızın olduğu yerdi” dedi.

6 yıl önce başbakanlığı döneminde gündeme gelen ‘siyasi etik yasası’ tasarısına ilişkin de parantez açan Davutoğlu, “Gidişi görüyordum. Gelin siyasi ahlak yasası çıkaralım dedim. Her siyasete giren kendisi ve yakın akrabalarının mal varlıklarını beyan etsin dedim. Siyaset zenginleşme aracı olmasın dedim. Cumhurbaşkanı siyasi ahlak yasası önüne gelirse imzalamayacağını söyledi. Siyaset ahlakla taçlanmayacaksa neden siyasete girdik?” diyerek, yasa tasarısına ilişkin eleştirilere karşın soru yöneltti.

Davutoğlu, siyasi mücadelelerine dair “Bize sokakta soru soranlara anlatıyorum. Bu kadar mücadele ve feragattan sonra başbakanlık makamını terk etmiş birinin tekrar siyasete girmesinin tek sebebi vardır: Milletin çektiği ıstırap. Köşemde konforlu bir hayatı tercih edebilirdim. Kayserili hemşehrilerimin bizi anlaması, onların vicdanının sesi benim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Davutoğlu, Kayseri programının ikinci gününe İstasyon Caddesi üzerinde bulunan parti il teşkilatının açılışına katılımıyla devam edecek.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.