DOLAR 32,5530 0.03%
EURO 34,9378 0.26%
ALTIN 2.421,75-0,33
BITCOIN 2087062-3,22%
Kayseri
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Seyahat yasağı ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı

Salgına karşı yeni kararlar! Seyahat yasağı ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü salgını kapsamında tüm dünya kış alarmına geçti. Salgınla mücadelede il il bazı tedbirler uygulanıyor. Bu tedbirlere yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Büyükşehirlerdeki vaka artışının ciddi olmasından dolayı gerekli görülmesi durumunda seyahat yasağı ve hafta sonu sokağa çıkma yasağının gelebileceği belirtiliyor.

Vakaların tüm Türkiye’de artışa geçmesiyle birlikte il pandemi kurulları üst üste yeni önlemleri devreye sokmaya başlarken bazı illerde farklı farklı tedbirler alındı. Bu doğrultuda çocuk parkları kapatılıp, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanmalarına sınırlama getirilirken, semt pazarlarına girmelerine de günün belli saatlerinde izin veriliyor.  Ayrıca bu kısıtlamaların denetimi için pazar timleri, park timleri gibi ekipler oluşturuldu. 

YENİ YASAKLAR

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardıklarına göre yapılan toplantılarda, İstanbul ve Marmara bölgesi illeri başta olmak üzere büyükşehirlere yönelik yeni kararlar alınması planlandı. Konu ile ilgili olarak Çarşamba günü Bilim Kurulu toplantısı yapılacak ve bu toplantıda yeni yasak kararlarının alınması bekleniyor. Sorunun özellikle, kapalı mekanlarda “toplu buluşmadan” kaynaklandığı ifade ediliyor.

İllerde, apartmanlar ve sitelerin bahçelerindeki toplanma alanlarına yasak getirilmesi, bunun denetiminin apartman ve site yönetimlerine verilmesi planlanıyor. Bununla birlikte köy konakları da bu çerçevede değerlendirilecek ve muhtarın sorumluluğunda toplanılması yasaklanacak.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

 

Ayrıca Büyükşehirlerdeki ciddi vaka artışlarından dolayı gerekli görülmesi durumunda hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi dahil “kesmelere” başvurulabileceği, ancak bunun daha sonraki aşamada gündeme gelebileceği gündeme geldi.

 

SEYAHAT YASAĞI

Ayrıca şehirlerarası seyahat yasağı da son aşamada başvurulacak önlemler arasında sıralanıyor. Uzmanlar bu durumu şöyle ifade ediyorlar:

“Salgınla mücadele dinamik bir süreç, gelişmelere bakarak yeni kararlar alınabilir. Buna aç-kapa taktiği diyoruz”

Bu konu hakkında herhangi bir gelişme olduğunda veya bir yasak açıklandığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.