DOLAR 32,4652 -0.07%
EURO 34,8313 -0.42%
ALTIN 2.446,650,45
BITCOIN 20806210,89%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Sensörlü-Şarjlı-Temassız Dezenfektan Makinası

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi, otomatik sensörlü temassız el dezenfektan makinası geliştirdi. KAYÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı 2. sınıf öğrencisi Özgür Bayrak, geçtiğimiz yıl Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgınında el temizliğinde teması önlemek için otomatik, sensörlü, şarjilı el dezenfektan makinası geliştirdi. Özgür Bayrak, proje danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sami Akmermer yardımında geliştirdiği otomatik sensörlü temassız el dezenfektan makinasını Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya sundu. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, öğrenciyi yaptığı çalışmadan dolayı tebrik etti ve öğrencilerinin bu tür çalışmalarından gurur duyduklarını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi, otomatik sensörlü temassız el dezenfektan makinası geliştirdi.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı 2. sınıf öğrencisi Özgür Bayrak, geçtiğimiz yıl Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgınında el temizliğinde teması önlemek için otomatik, sensörlü, şarjilı el dezenfektan makinası geliştirdi.

Özgür Bayrak, proje danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sami Akmermer yardımında geliştirdiği otomatik sensörlü temassız el dezenfektan makinasını Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, öğrenciyi yaptığı çalışmadan dolayı tebrik etti ve öğrencilerinin bu tür çalışmalarından gurur duyduklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.