DOLAR 32,5213 -0.09%
EURO 34,7901 -0.23%
ALTIN 2.420,54-0,38
BITCOIN 21571890,00%
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

şehit için dua edildi

Kayseri şehit aileleri mezarlıklar da dua etti.Erefe günü bayram öncesi şehit mezarları ziyaret edildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Aileleri Arifede Kabristan Başında

KAYSERİ,(BGC)-Bugün Kayseri’deki şehit aileleri, şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte şehit aileleri ve yakınları Kayseri Kartal Hava Şehitliği’nde gelerek şehitlere dua etti. Program kapsamında Kur’an tilaveti de yapıldı.

Gerçekleştirilen programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik ile çok sayıda bürokrat ve üst düzey askeri yetkili iştirak etti. Her Ramazan Bayramı arifesinde olduğu gibi bu bayram arifesinde de şehit aileleri ve yakınları, şehitliklerin yolunu tuttu. Şehit aileleri, bu hafta içerisinde İçişleri Bakanlığının “Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri” genelgesiyle sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, açıklamasında “Şehitlerimizi ve onların yakınlarını unutmamız asla söz konusu olamaz. Bugün burada valiliğimiz, askeri erkanımız, emniyetimiz ve müftülüğümüzün organizasyonu ile şehitlerimizi andık” dedi. Şehitlere rahmet dileyen Büyükkılıç, Kudüs’te yaşanan son olaylardan dolayı İsrail’i kınadı.

Derneğin üyesi olan şehit babası Ali Yavuz, “Pandemi süreci içerisinde sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Bu kısıtlama süresi içerisinde derneğimiz, şehitlerimizi ziyaret etmek isteyen ailelerimize yardımcı oldu. Şehitlerimizi ziyaret edebilmeleri için araçları olanlar kendi araçlarıyla geldi. Araçları olmayanlar valiliğimizin destekleriyle araç temin edilerek şehitlerimizi ziyaret ettiler. Valimizle 1 haftadan beri yoğun bir görüşmemiz oldu. Valimiz şehit ailelerimizle il dışında olan şehit ailelerimizin gidişinde sorun olmayacağını söylemişti. Polislerimize ve jandarmamıza talimat vererek ulaşımları konusunda destek oldular. Biz dernek olarak arife gününde şehitlikte bir program yapacağımızı söyledik. Tüm protokolün katılımıyla da burada şehitlerimize duamızı ettik. Anne ve babamızla bayramlaştık. Huzur ve refah içerisinde bayramı geçirme temennisinde bulunuyoruz. Zor görev yapan sınır içerisinde ve sınır dışında Türk Silahlı Kuvvetlerinin de Allah yar ve yardımcıları olsun. Zor görev yapıyorlar ailelerinden uzak. Ve onlarında bayramlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir şehit annesi ise “Bir senedir gelemiyorum yavrumun yanına. O geldi buraya yattı. Aslandı o biliyor musunuz, kahramandı… Vatanıma canımı veririm dedi, verdi işte… Anneler Günü’nde bana ne çiçekler göndermişti… Aslan kara toprağa konulur muydu, kara toprağın altında koca gözlerin soldu mu acaba…”, diyerek acısını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.