Şehir genelinde büyük Narko-Asayiş operasyonu: 226 gözaltı
Güvenlik güçleri, 15 Mart 2025 tarihinde kent genelinde düzenlenen 'Şehit İbrahim Birol-3 Narko-Asayiş' operasyonuyla suç ve suçlulara geçit vermedi.
Toplam 154 ekip ve 1.280 personelin katılımıyla 63 farklı noktada gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ve şok uygulamalar kapsamında geniş çaplı denetimler yapıldı.
Edinilen bilgilere göre, operasyonlarda 32.180 şahıs ve 11.860 araç sorgulanırken, 125 park ve bahçe ile 78 umuma açık alan kontrol edildi. Yapılan aramalarda toplam 367,76 gram narkotik madde ve 20 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyle yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.
Ayrıca operasyon kapsamında 226 aranan şahıs yakalanırken, 63 yoklama kaçağı ve bakaya şahsa yönelik gerekli işlemler yapıldı. Silah ve mühimmat denetimlerinde ise 5 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, 3 kurusıkı tabanca ve 38 fişek ele geçirildi.
Trafik denetimlerinde de sıkı kontroller gerçekleştirildi. 6 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken, 14 hacizli/yakalamalı araç ve 1 çalıntı motosiklet ele geçirilerek 9 araç trafikten men edildi.
Yetkililer, operasyonların aralıksız devam edeceğini ve halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti.