DOLAR 32,5046 0.15%
EURO 34,8805 0.38%
ALTIN 2.480,990,78
BITCOIN 1987736-4,30%
Kayseri
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Savunmada teknolojiye yön verme hedefi

Savunmada teknolojiye yön verme hedefi

ASELSAN’ın 6 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artarak 10,8 milyar TL’ye ulaştı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:57
Savunmada teknolojiye yön verme hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASELSAN’ın 6 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artarak 10,8 milyar TL’ye ulaştı
BU HABERİ
PAYLAŞ
ASELSAN’ın 2022 yılı ilk yarı finansal sonuçları açıklandı. ASELSAN’ın 6 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre %55 büyüyerek 10,8 milyar TL’ye ulaştı. ASELSAN yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesine devam etti.

Şirketin brüt kârı, geçen yılın ilk yarısına göre %33 seviyesinde artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla %42 artış göstererek 2,7 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı %25 olarak gerçekleşti. ASELSAN’ın net kârı da geçen yılın aynı dönemine göre %50 oranında artarak 3,8 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin özkaynaklarının aktife oranı %54 olarak gerçekleşti.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Şirketin ilk yarıyıl finansal sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Milli sorumluluklarımızın bilinciyle, gelişmiş teknolojilerimizi ülkemizin hizmetine sunduğumuz 2022 yılının ilk yarısını geride bırakmış bulunuyoruz. Dünyanın makroekonomik ve jeopolitik riskler ile karşı karşıya kaldığı, küresel enflasyonun dünya genelinde maliyet baskısı yarattığı bu zorlu dönemde de ASELSAN olarak istikrarlı büyüyerek çalışmalarımıza kesintisiz devam ettik.

ASELSAN’da teknolojiye yön verme hedefiyle çığır açıcı teknolojilere yönelik temel araştırma çalışmalarını inovatif bakış açısı ile, yapay zekâdan otonomiye, fotonikten metamalzemeye, biyosavunmadan kuantum teknolojilerine kadar uzanan geniş bir alanda, ülkemizi ve ASELSAN’ımızı daha ileriye taşımak üzere sürdürmekteyiz.

Savunma Sanayii Başkanlığımızın vizyonu doğrultusunda ASELSAN’da, hem ürün ve sistem geliştirmek için hem de kritik teknolojilerin sahibi olmak için yüksek kapasiteli insan kaynağından aldığımız gücü de harekete geçiriyoruz. İnovasyonu ve Ar-Ge’yi üretimden pazarlamaya, tedarikten yönetime kadar tüm iş süreçlerinde faaliyetlerimizin odak merkezi haline getirerek ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atıyoruz.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.