DOLAR 32,3243 0.22%
EURO 35,0952 -0.11%
ALTIN 2.300,921,04
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Savunma Sanayii Gençlerle Buluşması

Savunma Sanayii Buluşmaları kapsamında Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demir, ilk olarak öğrenciler tarafından açılan standları ziyaret ederek, öğrencilerin projelerini inceledi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. İsmail Demir, Üniversite Senato Salonu’nda düzenlenen “Savunma Sanayi Üniversite Buluşmaları” etkinliğine katıldı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcıları Mustafa Murat Şeker ile Harun Çelik, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile öğrenciler katıldığı Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çalış, ziyaretlerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e teşekkür ederek “Erciyes Üniversitesi Türkiye’deki 11 Araştırma Üniversitesinden birisidir. Üniversitemiz aynı zamanda YÖKAK tarafından bu yıl ilk defa yapılan ve tüm üniversitelerin değerlendirildiği kurumsal akreditasyonda toplam 6 üniversiteden 5 yıl tam akredite olan üniversitelerden birisidir. Erciyes üniversitemiz eğitim odaklı, AR-GE odaklı bir üniversite. Öğrencilerimizin aynı zamanda AR-GE çalışmalarında çok büyük emekleri var. İki yıl önceki üniversite karnesinde Türkiye’deki üniversiteler arasında en fazla proje yapan öğrenci projesi olan üniversite sıralamasında birinci sıradayız. YÖK karnesinde öğrencilerimizle AR-GE çalışmaların içerisinde olduğunu ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi bildiğiniz gibi TURKOVAC aşımız geliştiren bir üniversite geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız tarafından YÖK üstün başarı ödülü kapsamında topluma hizmet ödülü aldık. Bunların hepsi bizleri gururlandırmaktadır”dedi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de konuşmasında başarılı çalışmalarından dolayı ERÜ’yü tebrik ederek “Bütün dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınında başarılı çalışmalarıyla TURKOVAC aşısı konusunda önemli mesafeler kaydeden üniversitemizi bu başarılarından dolayı da tekrar tebrik ediyorum. TURKOVAC aşımız üniversitemiz adını duyurdu. Ortaya çıkan her ürün, her başarı bir isim duyurmasına yol açacak ama ürüne giden başarıya giden yolda altta çok sayıda emek ve çalışma var. Bu çalışmada bir kumaşın dokunması gibi ince ince işlemelik oluyor. Bu ince ince işlemenin de kaynağı siz gençlerimiz çünkü yarınları sizinle beraber inşa edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, öğrencilerin sorularını cevapladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.