DOLAR 32,4946 -0.01%
EURO 34,9729 -0.18%
ALTIN 2.440,110,17
BITCOIN 20958260,26%
Kayseri
27°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
SANCAKTEPE DE TAPU SORUNU BİTİYOR

SANCAKTEPE DE TAPU SORUNU BİTİYOR

40 yıldır tapuları alınamayan ve 8 yıldır kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayamadığı Sancaktepe Mahallesi’nde, sorunlar birer birer çözülüyor. 96 hanede yaklaşık 500 kişinin yaşadığı mahallenin tapu sorununu Memduh Büyükkılıç çözecek.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:57
SANCAKTEPE DE TAPU SORUNU BİTİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 8 yıl önce Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen ancak 40 yıldır tapularını alamayan Sancaktepe Mahallesi sakinlerinin sorununu Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç çözdü. Her seçim zamanı farklı partilerden yetkililerin gelip vatandaşı galeyana getirdiği iddia edilen Sancaktepe’de; vatandaşlar yeni imar planının çizilmesiyle hem tapularına hem de evlerine kavuşabilecek.

Mahalle Muhtarı Hacı Ahmet Özcan, her seçim döneminde farklı partilerden gelip vatandaşı kışkırtan siyasetçilerin olduğunu belirterek, “Cuma günü İYİ Parti’den bizim mahalleye bazı yetkililer geldi. Buradaki halkı galeyana getirdiler. Zaten her seçim döneminde olur bu. Ak Parti sizinle burada ilgilenmeyecek, sizi mağdur edecek dediler. Bunlar mahalleden gittikten sonra vatandaşlarda bir ayaklanma oldu. Vatandaşlar topluca belediyeye gidelim diye konuşuyorlardı. Biz de bu iş böyle olmaz, önce belediyeyi arayalım bakalım durum neymiş dedik” dedi.

2 yıl önce de böyle sıkıntılar olduğunu belirten Muhtar Özcan, “Biz daha önce de Büyükşehir Belediyesi’ne gittik, Memduh Başkan ile konuştuk. Bize söz verdi. 18. maddeyi yürürlükten kaldırıp imarı tekrar çizdireceğim dedi. Bunun üzerine imar çizildi, askıya alındı. Şimdi yine mahalleyi galeyana getirmeye çalışıyorlar. Ben de belediyeyi arayıp randevu istedim. Telefonda beni İmar Daire Başkanı Ali Süslü ile görüştürdüler. Birkaç komşunuzu alın burada konuşalım dedi. Belediyeye gittik. Kimseyi mağdur etmeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine bizler Memduh Başkanı ile görüşmek istedik. Ve görüştük” ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.