DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077990-1,24%
Kayseri
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Salgında o kişiler coronalı biri ile temasında riskli sayılmayacak

Sağlık Bakanlığı tarafından "Temaslı takibi, salgın yönetimi, evde hasta izlemi ve filyasyon" rehberi güncellendi. Bu doğrultuda sağlık çalışanları haricinde kalan temaslı takibinde, korona tedavisi olanların iyileşmesini takip eden 3 ay içerisinde Kovid-19 vakası ile temas riskli olarak değerlendirmeyecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığının telefon numarası “Temaslı takibi, salgın yönetimi, evde hasta izlemi ve filyasyon” rehberini güncellediği bu güncelleme ile sağlık çalışanlarının dışında tedavi olup iyileşmesini takip eden 3 ay içerisinde bu kişiler Kovid-19 vakası ile temas riskli olarak değerlendirmeyecek. Bu konu hakkında Milliyet'ten Aykut Yılmaz güncelleme yapıldığını belirtti ve güncellenen rehberde şu ifadelere yer verildiğini haberine taşıdı:

“GEREKİRSE EV ZİYARETİ YAPILACAK”

 

“Sağlık Çalışanları Haricinde Kalan Temaslı Takibi” bölümünde, “Kesin veya olası Kovid-19 enfeksiyonu olan bir kişi ile damlacık enfeksiyonuna yönelik korunma önlemleri alınmadan yakın temas etmiş olan kişiler, son temaslarından sonraki 14 gün boyunca; özellikle ateş ve solunum semptomları açısından telefon ile sorgulanarak izlenmeli, gerekir ise ev ziyareti yapılmalıdır”

 

Söz konusu rehberde temaslı takibinin il-ilçe sağlık müdürlükleri tarafından organize edildiği hatırlatılarak temaslı değerlendirilmesi yapılırken Kovid-19 vakasının PCR testi alınmasından veya semptom başlangıcından önceki 48 saatlik süre içindeki temaslıları değerlendirmeye alındığı belirtildi.

3 AY BOYUNCA RİSKLİ GÖRÜLMEYECEKLER

Ayrıca bu rehberde “Kesin Kovid-19 tanısı alan kişilerde, enfeksiyon tablosunun iyileşmesini takip eden 3 ay içerisinde gerçekleşen Kovid-19 vakası ile temas durumu, riskli temas olarak değerlendirilmez ve temaslı takibi yapılmaz. Bu kişilerin 3 ay sonrasında gerçekleşen Kovid-19 vakası ile temasları değerlendirmeye alınarak temaslı listelerine dahil edilir.” ifadeleri kullanıldı ve bilinen bir immün süpresif hastalık tablosu olan ve ya immünsüpresif ilaç kullanan kişilerin bu kapsamda değerlendirilmeyeceği süreye bakılmaksızın corona vakası ile temasları değerlendirilmeye alınacak.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.