DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049769-2,22%
Kayseri
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Salda Gölü’nde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye'de bulunan ender doğa harikalarından bir tanesi olan Burdur'daki Salda Gölü'nde yeni dönem resmen bugün başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 15 Ekim’den itibaren girişlere kapanacağını açıkladığı Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nün Beyaz Adalar bölümüne ziyaretler yasaklandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada eşine az rastlanır bir doğa harikası olan Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nün Beyaz Adalar bölümüne bugünden itibaren ziyaretçilerin girişi yasaklandı.

SALDA GÖLÜ'NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nce (NASA) Mars’taki Jezero Krateri’yle benzer özellikler gösterdiğinin açıklanması ile daha fazla ilgi gören beyaz kumu ve turkuaz mavisi suyuyla Salda Gölü’nde yeni dönem başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçen ay yaptığı açıklamada, “Bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda aldığımız kararla bu yapıların ezilerek azalmasının önüne geçiyoruz. Buna göre, 15 Ekim itibarıyla ’Beyaz Adalar’ kısmında göle girilmeyecek, yüzülmeyecek ve plaj kullanılmayacaktır.  Bakanlık olarak, Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık” ifadelerini kullanmıştı.

ZİYARETÇİLERDEN SALDA GÖLÜ AÇIKLAMASI

Almanya’dan gelen İbrahim Aydınlı, “Millet kullanmasını bilse sıkıntı değil. Millet kullanmasını bilmiyor. Üzücü olan millet çöpünü bırakıp, gidiyor. Burada doğal bir güzellik var. Ne kadar çok insan gelirse o kadar çok kir bıraktığı için sıkıntılı. Bu güzelliğin bozulmaması gerekiyor. Benim şahsi düşüncem kota olması gerekiyor. O da biraz zor. O yüzden bu güzelliği korumak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararını doğru buluyorum” dedi.

Salda Gölü halkından Rahime Akalın (68), “Gölümüz eskiden çok daha güzeldi. Tertemizdi. İnsanlar biraz kirletti, yasak geldi. Yasak gelmesi gölümüz açısından iyi oldu. Gölümüz kirlenmişti. Çamurlarını çalıp, gidiyorlardı. Kumunu çalıyorlardı. Bu şekilde de güzel oldu, tertemiz oldu gölümüz. Hayırlısı” diye konuştu.

Salda’yı görmek için geldiğini söyleyen Tatiana Davydova da “Burası muhteşem. Uygulama yerinde, kesinlikle doğru bir uygulama” dedi.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.