DOLAR 34,2583 0.38%
EURO 37,2631 0.5%
ALTIN 2.992,111,29
BITCOIN 23599142,42%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

05:47

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Şahin Ülker, ” Belediyenin deprem çalışmalarına ayırdığı bütçe yetersiz “

Şahin Ülker, ” Belediyenin deprem çalışmalarına ayırdığı bütçe yetersiz “

Ekim 18, 2024 17:40
Şahin Ülker, ” Belediyenin deprem çalışmalarına ayırdığı bütçe yetersiz “
0

BEĞENDİM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı 2’nci oturum meclis toplantısı gerçekleşti. Performans programında depremle ilgili çalışmalara ayrılan bütçeyi yetersiz bulduğunu ifade eden Bağımsız Meclis Üyesi Şahin Ülker, ” Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı deprem çalışmalarına 1 milyon 400 bin lira bütçe ayırmış. Bu bütçeyle depreme hazırlık yapamayız ” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin depreme ayırdığı bütçeyi yetersiz bulan ve hazırlıkların yapılması gerektiğini söyleyen Bağımsız Meclis Üyesi Şahin Ülker, ” Bugün gündemde Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 yılı performans programı vardı. Performans programında bir şey dikkatimizi çekti. Ekranlarda sürekli Kayseri’nin zemininin haritasını çekiyoruz veya röntgenini çekiyoruz diye bahsediliyor. Fakat performans programını incelediğimizde 2025 yılında depremle ilgili veya zeminle ilgili çalışmalara toplam 1 milyon 400 bin lira gibi bir bütçe ayrılmış. Büyükşehir Belediyesi’nin toplam bütçesinin yaklaşık 10 binde birine denk geliyor. Bu bütçeyle depreme hazırlık, Kayseri’de dirençli bir kent oluşturmak adına hiçbir şey yapamayız. Sadece zeminle ilgili çalışmalar olduğunu görüyoruz herhangi bir şekilde riskli yapılara ait bir çalışma görülmüyor bu programda. Biliyorsunuz çevre illerde son günlerde depremler oluyor. Bu depremlere hazırlık anlamında mutlaka hızlı şekilde yapmalıyız. 2025 yılı bütçesine göre maalesef bu alanda çalışmalar yapılmayacağını görüyoruz ” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.