DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9627 -0.34%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

SAĞLIK OLSUN

Kayseri Pozitif Gençlik Spor İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Sayın Mustafa OLGUNHARPUTLU ve Ufka Yolculuk İl Komisyon Üyeleri İl Sağlık Müdürü Sayın Doç. Dr. Ali Ramazan BENLİ'yi ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Mustafa OLGUNHARPUTLU, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Yarışmasıyla ilgili bilgi verdi. 'Sağlıklı yaşam için oku, sağlıklı yaşamı seç ve sağlıklı yaşam için harekete geç' parolası ile yapilacak yarismada, yarisma kitapları ise özenle hazirlandı;

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlkokul kategorisi
Nereden Geliyor Bu Sesler

İlkokul Kategorisi için

Emre sabah uyandığında bir ses duydu. Ancak sesin nereden geldiği hakkında en ufak bir fikri yoktu. Yatağından çıktı ve evin her yerini kontrol etti; ikizlerin odası, mutfak, misafir odası, banyo…
Ancak sesin nereden geldiğini bir türlü bulamıyordu. İşin garip tarafı ses dışarıdan ya da uzaktan değil çok ama çok yakından geliyordu. Bu kadar yakından gelen bir sesin kime ait olduğunu nasıl olur da bulamazdı. Bu işte bir acayiplik olmalıydı…
Emre’nin, nereden geldiğini bilmediği bir sesle başlayan ve öğrendiğinde çok hoşuna gidecek olan hikayesine gelin birlikte şahit olalım.

Ufyo Kacu ve Luk
Bir Acayip Yolculuk Ortaokul Kategorisi için

Yüce Yaratıcımızın bizlere hediye ettiği en değerli nimetlerden biri de sağlık ve afiyet içerisinde bir hayat yaşayabilmemizdir. Vücudumuzun ve zihnimizin her türlü kirliliğe ve gürültüye maruz kaldığı çağımızda; sağlıklı gelecekler inşa edebilmek için sağlıklı gençler yetiştirmemiz gerekmektedir.
Sevgili Peygamberimiz, insanların aldanıp kıymetini bilmediği iki nimeti “sağlık ve boş vakit” olarak ifade etmektedir. Göz açıp kapayıncaya kadar geçip giden hayatımızda sağlığımızın kıymetini çok iyi bilmeli, her türlü zararlı ve kötü alışkanlıklardan kendimizi uzak tutmalıyız.
Bu zararlı ve kötü alışkanlıkların neler olduğunu, hangi şeylerin sağlıklı, nelerin bizi dinç tutacağını Kacu ve Ufyo’nun maceralarında göreceğiz. Onların günlük hayatta yaşadığı ve karşılaştığı olayları Luk’un ağzından dinleyeceğiz.
“Bir Acayip Yolculuk” sağlıklı yaşam konusunda geleceğimiz olan siz çocukların daha güçlü ve zinde yaşamasına katkı verebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Sağlık Olsun

Sağlıklı Yaşamın İpuçları

Lise Kategorisi için

Bu kitap, 9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın konusunu oluşturan ‘Sağlık’ kavramını, genel bir çerçeveyle okura sunar.
Çalışma; tematik olarak Sağlık Okuryazarlığı, Beslenme Okuryazarlığı, Gıda Okuryazarlığı, Fiziksel ve Ruhsal Sağlık, İlk Yardım Okuryazarlığı bölümleri altında; hastalıklar, tedavi yöntemleri, hijyen, çevre temizliği, bağışıklık sistemi, sağlıklı beslenme, geleneksel ve hazır gıdalar, gıda katkı maddeleri, helal gıda, gıda israfı, organik tarım uygulamaları, fiziksel aktivite, ruhsal sağlık, ilkyardım gibi geniş tabanlı bir konu ağına sahiptir.
Kitap; beden sağlığıyla birlikte, iç huzurun bir yansıması olan âfiyet kavramının kazanım değerlerini de ele alarak konuya çift yönlü bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemiştir.
Sık ve çeşitli şekillerde karşımıza çıkan yönergelerle okurun dikkati zinde tutulmaya çalışılmış; içerikte farklı disiplinlerin formasyonundan da faydalanılmıştır.
Çalışma, bir yarışma kitabının ötesinde; sağlık konusunda yarınlara seslenen, farkındalık merkezli ve ön açıcı bir görevi yerine getirmesi yönüyle değerlendirilmelidir

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.