DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.511,401,10
BITCOIN 20392511,18%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
SAĞLIĞINIZ İÇİN EVDE YAPABİLECEĞİNİZ KOLAY HAREKETLER

SAĞLIĞINIZ İÇİN EVDE YAPABİLECEĞİNİZ KOLAY HAREKETLER

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Mezunu ve Wellness Antrenörü Bahar Güleç, Corona’lı yaşamda sağlığımız için evde yapabileceğimiz basit egzersizler ile ilgili bir açıklama yaptı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:58
SAĞLIĞINIZ İÇİN EVDE YAPABİLECEĞİNİZ KOLAY HAREKETLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wellness Antrenörü Bahar Güleç yaptığı açıklamasında, ”Ülkemizde Mart ayından bu yana yaşadığımız pandemi sonucu, evlerimiz de karantina da kalmaktayız. Karantina günlerinde hareketsiz kaldığımız bu dönem de fizyolojik ve psikolojik çöküşler yaşayabiliyoruz. Bunları korumak, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, yağ oranında ki değer artışlarını engellemek için spor ve egzersiz yapmak önemli. Bu olumsuzlukların en aza indirilmesi için evde yapacağımız spor ile vücut direncimizi artırabilir, bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir, hatta psikolojik olarak rahatlayabiliriz. Tabi ki bunları yaparken bilinçsiz bir şekilde yapmalı ve sağlığımızı riske atmamalıyız.

Evde bulunan materyaller ile birçok egzersiz yapabiliriz. Dambıl, plates bandı, plates topu vs. olmadan evde ki malzemeler ile spor yapabiliriz. Örneğin; Su şişesi, havlu, oklava, vilada çubuğu olabilir.

Peki evde neler yapabiliriz?

Sabah uyandığınızda günü daha dinç ve huzurlu geçirmeniz için ev için de odalar arasında tempolu yürüyüş yapabilir ip atlama, dans etme gibi aktiviteler ile iyi bir aerobik egzersiz yapabilirsiniz.

Sırt & kanat kaslarını doğrudan çalıştıran sırttaki ağrıları gerilmeleri azaltmaya yardımcı olan testere (saw) egzersizi yapılabilir. İki bacağınızı birbirine paralel olarak yere oturun. Vücudunuz (postür) dik, eller yanlara doğru açık. Derin bir nefes aldıktan sonra sağ elinizin dışı sol ayağınızın dış kısmına doğru uzatarak nefes verin. Bu esnada sol kolunuz diğer kolunuzun tersi istikametinde geriye doğru gerilmelidir. Bu hareket sırasıyla diğer kol içinde uygulayın ve sırt kaslarının çapraz bir şekilde geren bu egzersizi en az 6 defa daha tekrar edin.

Bacak ve kalça kaslarını güçlendirmek için squat egzersizi yapılabilir. Bir sandalye yardımı ile ya da hayali bir sandalye var gibi bu hareketi yapılabilir. Bacaklar kalça genişliğinde açık, vücut (postür) dik, kalçalar geriye doğru olacak şekilde oturuyoruz. Bu hareketi en az 8 defa daha tekrar edin.

Tabi ki en çok sorulan karın bölgesi için crunches (yarım mekik) egzersizi yapılabilir. Ayak topukları yere sıkı basarak ve dizleri bükerek mekik pozisyonu alın. Kollar çapraz omuz başlıklarından tutulur. Burundan nefes alarak yavaş ve yarım kalkın. Kalkarken karın kasınızı kasın. Kalkık pozisyon da 2-3 saniye bekleyin ve tekrar sırt üstü pozisyona dönün. Bu hareketi yaparken başınızı öne doğru itmeyin. Bu hareketi 8-10 kez tekrarlamanız bir set anlamına gelir. Günde 2 set olarak yapabilirsiniz.

Şimdilik bu hareketleri yapmaya çalışalım. Lütfen, “Ev de Kalın, Fakat Hareketsiz Kalmayın” sağlıklı günler dilerim.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.