DOLAR 32,5824 0.07%
EURO 35,0231 0.43%
ALTIN 2.419,41-0,14
BITCOIN 2092317-3,50%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Sadece kadınlar için üniversite kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Yayımlanan programa göre sadece kadın öğrencilerin kabul edileceği kadın üniversiteler için YÖK'ün çalışma yapacağı öğrenildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete’de yayımlandı.

KADIN ÜNİVERSİTELERİ KURULACAK

Türkiye'de gündeme getirilen “kadın üniversiteleri” de ilk defa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sadece kadın öğrencilerin kabul edileceği üniversiteler için YÖK'ün çalışma yapacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl G-20 Zirvesi için gittiği Japonya’da Mokugawa Kadın Üniversitesi’ni ziyaretiyle gündeme gelen kadın üniversiteleri hakkında, “Kadın üniversitelerini incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını atacağız” demişti.

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’ndaki diğer bazı başlıklar şöyle:

Üniversitede asgari puan şartı

Yükseköğretimde, meslek icra yetkisi veren hukuk, sağlık ve mühendislik alanlarının asgari başarı puan şartı artırılacak ve bu uygulamanın kapsamı genişletilecek.

Hakimler için yeni meslek modeli

 

Hâkim ve savcı yardımcılığı oluşturulacak. Hâkimlik, savcılık, avukatlık ve noterlik meslekleri için yeni bir mesleğe giriş modeli ve sınavı getirilecek.

Çevre ve imar mahkemeleri geliyor

İhtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacak. Büyükşehirlerde otopark alanlarının yanı sıra ‘park et-bin’ ve tercihli yollar gibi uygulamalar hayata geçirilecek.

Sıkı maliye politikası

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında etkin şekilde kullanılan maliye politikası, program döneminde ekonomik toparlanmaya zarar vermeyecek şekilde sıkılaştırılmaya başlanacak. Harcamaların etkililik, ekonomiklik ve verimlilik durumlarının raporlanması için harcama gözden geçirmeleri yapılacak. Gözden geçirmeler sonucunda verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek.

Yerel yönetimlere yapılandırma

Büyükşehir belediyeleriyle büyükşehir ilçe belediyelerinin çakışan yetki ve sorumlulukları nedeniyle ortaya çıkan hizmet aksamalarının giderilmesi için görev tanımları yeniden değerlendirilecek.

Gayrimenkul vergisine yeni model

Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek. Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenmesine ve beyanına ilişkin yeni bir sistem devreye sokularak vergide adalet pekiştirilecek.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.