DOLAR 32,3308 0.24%
EURO 35,0676 -0.2%
ALTIN 2.280,900,16
BITCOIN 22909191,84%
Kayseri
11°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
SADDAM HÜSEYİN’İN KORUMASINDAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!

SADDAM HÜSEYİN’İN KORUMASINDAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!

Irak’ın 5. Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’in yakın korumalarından L.N.N.Saddam Hüseyin ile alakalı tüm detayları Haber Yeni Gündem’e anlattı. Saddam Hüseyin’in hayatında ilginç olayların yaşandığını, belirten L.N.N. ‘in gündeme damga vuracak sözleri haberimizin detayında…

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:36
SADDAM HÜSEYİN’İN KORUMASINDAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

9 Nisan 2003 tarihinde başkent Bağdat'ın koalisyon güçlerinin eline geçmesiyle Saddam Hüseyin iktidarı sona ermişti. Yaklaşık sekiz ay sonra yakalanan Hüseyin, daha sonra yargılandı. 5 Kasım 2006'da, 1982'de Duceyl'de 148 Iraklı Şiinin öldürülmesinden sorumlu tutularak idam cezasına mahkûm edilen Saddam Hüseyin, 30 Aralık 2006'da asılarak idam edildi.

Saddam Hüseyin Ketum Biriydi.

Ben Irak’ın 5. Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’in ikici sıra korumalarından biriydim. Koruma güçlerinin üç hattı vardı. birinci sırada yakın akrabaları, ikinci sırada rütbeli askerler, üçüncü sırada daha alt guruplar vardı. Daima kendisine ulaşmak zorundaydık. Ben Albaydım. Rütbemi aldığım gün Saddam Hüseyin yakama rozetimi taktı ve bana bir araba hediye etti. Saddam Hüseyin ketum yaşardı. Zalim biri değildi. İyi biriydi. Diktatör kesinlikle değildi. Yalnız hain olanları cezalandırırdı.  Onunla alakalı konulara en yakın akrabaları vakıf olurdu. Bizde onu canla başla korumak için çalışırdık.

saddam hüseyin idam ile ilgili görsel sonucu

En Büyük Hatası Akrabalarına güvenmesi oldu.

Saddam Hüseyin’in en büyük hatası akrabalarına güvenmesi oldu.  Ragad Saddam Hüseyin’in eşi Hüseyin Kamil el-Mecid bir haindi. Amerika ile iş birliği içindeydi. Ürdün’e kaçtı. Bir dönem sonra Bağdat’ta geri döndükten sonra idam edildi.

Saddam Hüseyin Irak’ı ve Irak halkını çok seviyordu. Ne yazık ki çocuklarına çok güveniyordu. Ordunun çöküşü çocukları yüzünden oldu. Pervasızlardı

Saddam Hüseyin akrabaları diktatördü. Oğlu Uday Saddam Hüseyin, Saddam’ın korumasını öldürdü. O suçlu  bir playboydu. Irak halkı bu duruma kızdı. İnsanları haksız yere cezalandırıyordu. Saddam Hüseyin Oğlunu hapse attı. Uday Saddam Hüseyin’i cezalandırdı.

Akrabalarından biri de Amerikalıları tanıyordu. Onlarla 25 milyon dolar karşılığında iş birliği yaptı.  Daha sonra Amerika’ya sürüldü. Öldüğü söyleniyor.

Saddam Hüseyin iktidarının düşmesinin sebebi ailesi ve çocukları oldu. Bakanları bile onlar yönetti. Durum böyle olunca savaş sırasında herkes onu terk etti. Ordu bile terk etti.

saddam hüseyin ailesi ile ilgili görsel sonucu

Her şey Amerika’nın oyunuydu.

Saddam Hüseyin lider olduktan sonra tamamen Irak için çalıştı. Önemli bir şey şuki İran ve İsrail’e karşıydı. En iyi devlet adamlarından biriydi. Saddam iyi biriydi. Vatanseverdi.

Amerika, Saddam Hüseyin’nin İsrail ile güzel bir ilişkisi olsun istedi ama kabul etmedi. İran, Araplar Yarımadası’nı  almak istedi ama Saddam bu duruma karşı çıktı. 8 yıl savaştı. İran’a karşı 8 yıl sonra zafer kazandı. Bu savaştan dolayı Amerika Saddam’a destek verdi. Savaş bitince Amerika ile sorunlar yaşandı. Ramsfeld,  Amerika’nın savunma bakanı Saddam’ın yakın arkadaşı idi. Bu dönemde Saddam’a desteği oldu. Savaş çıktıktan sonra İsrail’le Irak sulh yapmak istedi. Fakat Saddam kabul etmedi. 1990 yılında Saddam Kuveyt’e girince sorunlar çıkmaya başladı. Amerika Saddam’ı Kuveyt’e petrol için gönderdi. Amerika’nın oyunu vardı. Daha sonra sorunlar devam etti.

Kuveyt ile ırak arasındaki sorunlardan biride Kuveyt, Irak’ın petrol rezervlerini çalıyordu. Daha sonrada çok ucuza satıyorlardı.

Saddam Hüseyin’i dayısı yetiştirdi…

Saddam Hüseyin Sacide Telfah Hanım’ın babası Hayrullah Telfah tarafından yetiştirildi. İyi bir devlet adamı idi. Sacide Telfah Hanım’da geçen yıl Katar’da öldü.

Halk üçe bölündü.

Halk heykel düşürme döneminde üçe bölündü. Şii,  Sunni ve Kürt kesimi olarak. Irkçı bir savaş oldu. O günden sonra ülkeye demokrasi hiç gelmedi. Ülke şuanda çok kötü bir durumda. Şialar Saddam Hüseyin’in kıymetini bildi. Keşke Saddam, ölmesiydi dediler. Bu duruma da İran ve Amerika sebep oldu. Şialar yaptı her şeyi.

saddam hüseyin heykel ile ilgili görsel sonucu

Erdemli bir idam olmadı…

Saddam Hüseyin  idam edileceği zaman yüzünü örteceklerdi ama kendisi  kabul etmedi. Aslan gibi duruyordu. Yaşasın Arap milleti, yaşasın Filistin. Kahrolsun İsrail ile Amerika dedi ve kelimi şahadet getirdi. Daha çok acı çekmesi için uzun bir ip bağlayarak bodrum katına attılar. Başında dört kişi vardı. Erdemli bir idam cezası olmadı.

saddam hüseyin idam ile ilgili görsel sonucu

İki suikast girişimine maruz kaldık.

Ben ve çocuklarım iki suikast girişimine maruz kaldık. 2007 yılında Evimi havaya uçurdular. Üç arabam vardı. Hepsi yakıldı. Kolum sakat kaldı, dişlerim söküldü. Evim yeniden inşa edildi. Şimdi onlara çok  kızgınız…

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.