DOLAR 32,5994 0.36%
EURO 34,7395 -0.04%
ALTIN 2.499,280,62
BITCOIN %
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

PASTIRMALI PİZZA

Kayseri de bir okulda öğrenci ve öğretmenler tarafından pastırmaslı pizza tarifi uygulamalı olarak hazırlandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri gastronomi de ’Pastırmalı Pizza’’ile de öne çıkacak
Kayseri de bir okulda öğrenci ve öğretmenler tarafından ‘’pastırmaslı pizza’’ tarifi uygulamalı olarak hazırlandı.
Kayseri Melikgazi İstiklal Özel Egitim Meslek Okulu tarafindan şehrin gastronomi kültürüne katkı sağlamak amacıyla ‘’Pastırmalı Pizza’’ tarifi ile beraber yapıldı.

Özel Eller Farkli Lezzetler Etwinning projesinde yiyecek icecek hizmetleri bölümü öğretmeni olan Hüseyin Bozlak, 10 ildeki özel eğitim okulunun katıldığı online derste, pastırmalı pizza yapımını uygulamalı olarak anlattı. Öğretmen Hüseyin Bozlak, “Etwinning projesi olan özel eller farklı lezzetler projesinde 10 farklı ilde yapılan bir proje.Yayklaşık 20 öğrenci ve öğretmen görev aldı.Okulumuzda yiyecek icecek hizmetleri alanımız uzerinde 4 farklı Etwining projelesinin devam ettigini ve her hafta yeni bir ile konuk olduklarini belirten alan ögretmeni Bozlak, öğrencilerimiz bu çalışmalarla kendilerini daha iyi hissediyorlar. Online olarak diğer şehirdeki öğrencilerle sosyalleşiyorlar. Biz de bu sosyalleşmeyi gözlemliyoruz, daha öncede kitap ve yarışma dalında katıldık” diye konuştu.
Pastırmalı pizza yapımına katılan öğrencilerden Fatma Kişi, çiğköfte yapımında Hüseyin Bozlak’ın kendisini seçtiğini ve derslere katılmaya başladığını belirterek, “Burada günlerimiz eğlenceli ve yemek yapmayı öğrenerek geçiyor. Pandemi dönemi öncesinde Öğretmen Evi’nde staj yaptım ve çok sevdim. Burada aldığım eğitimlerle kendimi geliştiriyorum ve başarılı olmaya çalışıyorum.Kayseri de gastronomi dalında bir çok yemek çeşidi bulunuyor.Bizde sınıfta arkadaşlarla buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Daha öncede yağlama yapıldı.Atölyede uygulamalar ve cesitli yemekler yaparak zamanımızı dolu dolu geçiriyoruz. Bize bu imkanı verenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.Hazırlıkların ardından davetliler pastırmalı pizzanın tadına baktı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.