DOLAR 32,5275 0.1%
EURO 34,9437 -0.15%
ALTIN 2.433,34-0,10
BITCOIN 20932630,05%
Kayseri
27°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Pandemi PlayStation Kafelerin Müşteri Potansiyelini Düşürdü

KAYSERİ,(BGC)- Türkiye'de yaklaşık 2 yıldır Koronavirüs ile mücadele ediliyor. Bu süreçten neredeyse bütün sektörler etkilendi. PlayStation kafe işletmecisi Mehmet Alkonak, açılmaları rağmen pandemi nedeniyle müşteri potansiyellerinin düştüğünü belirtti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PlayStation kafeler Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 1.5 yıl kapalı kaldı. Normalleşme sürecinde yeniden açılan PlayStation kafelerde müşteri potansiyeli düştü. Kapalı kaldıkları dönemde sıkıntılar yaşadıklarını belirten PlayStation kafe İşletmecisi Mehmet Alkonak, ” Pandemi döneminde belirli giderlerimiz oldu. Elektrik, su, internet ve kira giderlerini ödemekte zorluk çektik. Borç ve kredi kartıyla bunların ödemelerini sağladık. Playstation kafeler açıldıktan sonrada zorluklar yaşadık. 12- 17 yaş arası müşteri potansiyelimiz azaldı. Ailelerin ve medyada ki açıklamalarda playstation kafeler ve internet kafe gibi yerlerde sanki virüs buradan yayılıyormuş gibi veya başka hiçbir yerde yokmuş izleniminden dolayı bu ortamlar güvensiz ortamlar olarak ifade edilmeye başlandı” diye konuştu.

“17 YAŞ MÜŞTERİ POTANSİYELİMİZ AZALDI”

PlayStation kafelerde pandemi kurallarına uyulduğuna değinen Alkonak, “Açıkçası biz burada pandemi kurallarına uyuyoruz. Masaları ve kolları dezenfekte ediyoruz. Her müşteriden sonra belirli aralıklarla temizliğini yapıyoruz. Buraya insanların gelmesinde hiçbir sakınca yok. Bunu 18 yaş üstü insanlar zaten biliyorlar. Ama genel olarak 17 yaş altı müşteri potansiyelimiz azaldı. Bizler yaşanan kapanmalar ile birlikte yaz dönemini kaybettik. Pandemi dönemindeki borçlarımızı ödediğimizden ötürü gerekli oyunları ve cihazları almakta sıkıntı çektik. Haliyle insanlar bu durumdan da şikayetçi oldular. Vatandaşlar bu işletmelerden korkmasın sadece biz değil internet kafeler olsun playstation kafeler olsun bu dönemde gerekli önlemleri fazlasıyla alıyoruz. Gerekli zamanlarda düzenli olarak denetlemeler oluyor. Bu denetlemelerde her hangi bir sorun olsa zaten kapatılıyor ve uyarı alıyoruz. Bunlara dikkat ediyoruz. Güvenle gelip oyunlarını oynayabilirler” diye konuştu.

“PANDEMİDEN SONRA ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK”

Meydana gelen zamlardan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarına değinen Alkonak, “Pandemiden önce normal masa ücretimizi saatlik 10 TL’den oynatıyorduk. Pandemiden sonra mecburen zam yapmak zorunda kaldık. Çünkü dolar ve aldığımız malzemelerin fiyatlarının artmasından ötürü zam yapmak zorunda kaldık. Şuan ki güncel fiyatlar saatlik ücret 15 TL” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.