Özgür Özel'den Kayseri'ye boykot çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'deki mitingde boykot çağrısı yaptığı markalar arasında Kayseri'den Kilim Mobilya'yı da açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla İstanbul Saraçhane’de altıncı kez miting düzenledi. Mitingde, Özgür Özel, özellikle İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından bazı markaların tutumlarını eleştirerek, bu markalarla ilişki kuran vatandaşları boykot etmeye çağırdı. Boykot listesinde dikkat çeken bir isim ise Kayseri’den Kilim Mobilya oldu.

Boykot çağrısı yapılan markalar arasında, İdefix, D&R, Demirören, Kilim Mobilya, Ülker, Türkiye Petrolleri, Milangaz, Likitgaz, TRT, Anadolu Ajansı, TGRT, İhlas Ev Aletleri, CNN, Espressolab, Milli Piyango, Misli, İddaa ve ETS gibi büyük markalar yer aldı. Özel, bu markaların ve bağlı olduğu şirketlerin halkla ilişkilerdeki tavırlarının, özellikle hükümetin politikalarına destek verdikleri yönünde eleştiriler aldığını belirterek, “Bu markalarla ilişki kuran vatandaşlarımızın bu markaları boykot etmeleri gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Özel’in açıklamaları, geniş yankı uyandırırken, boykot çağrısının nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme