DOLAR 32,4518 0.23%
EURO 35,2011 0%
ALTIN 2.325,290,27
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNDEN AİLELERE MESAJ VAR

Günlük hayatta aktiviteleri de kısıtlayan ve ‘özgül öğrenme güçlüğü’ anlamına gelen disleksi hakkında farkındalık eğitimleri yapılmaya devam ediyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Doç. Dr. Eda Demirhan’ın Öğrenme Güçlüğü ve Özel Yetenek dersi kapsamında online seminer düzenledi. Öğrenciler Leyla Kısa , Özlem Abay , Öykü Sözbir , Muhammet Sağlam , Mustafa Toprak’ın düzenlediği online seminere Kocaeli  Körfez İlçesinde görevli Özel Eğitim Öğretmeni Uğur Bozkurt konuk oldu. Online seminere Türkiye’nin farklı illerinden  veliler , öğrenciler ve eğitimciler  katıldı.

 Seminere konuk olan Uğur BOZKURT  Disleksi ve Dislekside  Doğru Eğitim başlığı altında bilgilendirmeler yaptı.  Yapılan toplantı sonucunda  ailelere verilmek istenen mesajlar arasında şunlar yer aldı.

  • Disleksinin zeka yetersizliği ile bir ilgisi yoktur. Disleksi normal ve normal üstü zekaya sahip bireylerde görülen  nörogelişimsel bir bozukluktur.
  • Dislekside erken tanı çok önemlidir .
  • Disleksi olan çocuk ailesi tarafından en erken nasıl farkedilebilir. Ebeveynlerin bu konuda bilinçli olması  çocukları için faydalı olacaktır.
  • Disleksili bireyler için uygulanan özel  eğitim proğramları vardır.
  • Öğretmenlerin disleksili öğrencileri  erken farkedip  öğrencinin destek eğitim  sağlamaları öğrenci için çok önemlidir.
  • Disleksi ile alakalı  bildiklerimizi çevremizde tanıtmak , bu konuda bilinç uyandırmak  çok önemlidir.

Disleksi nedir?

Özgül öğrenme güçlüğü, yetişkinlik dönemine kadar tanınmasa da, okul çağında başlayan bir nörogelişimsel bozukluktur. Öğrenme güçlüğü, birinin öğrenme yeteneğinin temelini oluşturan okuma, yazma ve matematik olmak üzere üç alandan birinde devam eden yetersizliği ifade eder. Etkilenebilecek diğer özel beceriler arasında düşünceleri yazılı kelimelere koyma, heceleme, okuduğunu anlama, matematik hesaplama ve matematik problemlerini çözme yeteneği sayılabilir. Bu becerilerdeki zorluklar, tarih, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler gibi öğrenme konularında zorlanmalara neden olabilir ve günlük aktiviteleri etkileyebilir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.