DOLAR 32,5088 -0.11%
EURO 34,9550 0.27%
ALTIN 2.439,300,68
BITCOIN 2064404-2,31%
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Osman Canıtez’in görevine son verildi

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez’in görevine son verildi Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ’ in tutuksuz yargılandığı Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından , silahlı terör örgütüne üye olmak suçu dolayısıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası alması ile ilgili Kayseri Şeker Fabrikası bir açıklama yaparak ,‘’22.04.2021 tarihinde Yönetim Kurulunun aldığı kararla ilk yargılama aşaması sonucunda ceza alan Kayseri Şeker Genel Müdür’ü Osman Canıtez’in kurumumuzla ilişiği kesilmişdir’’ ,denildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan yazılı açıklamada ‘’Kayseri Şeker, ülkemizin bekasına karşı girişilen 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi esnasında ve sonrasında demokrasimizin tüm değerlerine sahip çıkan öncü kuruluşlardan biridir. Bu güne kadar devletimiz, birçok kurum ve kuruluşta FETÖ soruşturmaları yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir. Kurumumuz adına da hassasiyetle takip edilen bu süreçte kurumumuzda görev almış kişilerle ilgili gerçekleştirilen idari işlemlerin birçoğu takipsizlik ve beraat kararı ile sonuçlanmış, bir kısmında ise ceza kararı alınmıştır.Köklü geçmişi, on binlerce çiftçisi, binlerce çalışanı ile tarımda üretimin gücü olan Kayseri Şeker’in kurumsal değerleri, kişilerden ve münferit olaylardan bağımsız olarak geleceğe taşınması gereken temel kavramlardır. Kurumumuz tüm iş süreçlerini yasalara uygun olarak ülkemizin menfaatlerini ön planda tutarak yürütmekte ve planlamaktadır. Hain darbe girişiminden önce FETÖ ile ilişkisi tespit edilen bir kısım çalışanların iş akdi fes edilmiş daha sonra hakkında dava açılanlar ile ilgili dava süreçleri yakından takip edilmiştir. Bu kapsamda 22.04.2021 tarihinde Yönetim Kurulunun aldığı kararla ilk yargılama aşaması sonucunda ceza alan Kayseri Şeker Genel Müdür’ü Osman Canıtez’in kurumumuzla ilişiği kesilmiştir.Kuruluşu 1954 yılına kadar uzanan ve günümüzde ülkemiz tarımının örnek kuruluşlarından biri olan Kayseri Şeker’in bu ve benzeri olaylar ile kurumsal olarak ilişkilendirilmesi söz konusu değildir.Bu süreçte kurumumuza zarar verecek her türlü yanlış bilgilendirmeye karşı yasal haklarımız kullanılacaktır. Binlerce çiftçimiz, çalışanımız ve tüm paydaşlarımızdan oluşan büyük Kayseri Şeker ailesinin çıkarlarının muhafaza edilmesi en önemli önceliğimizdir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur,’’dendi.
Öye yandan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman da konu ile ilgil yazılı bir açıklama yaptı. Ataman’ın açıklaması şu şekilde, ‘’Sayın ELİTAŞ’ ın bilgisine.Kayseri Şeker Fabrikası genel müdürü Osman CANITEZ’ in tutuksuz yargılandığı dava Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü, mahkeme CANITEZ ,silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.Mahkeme heyeti, Osman CANITEZ’ in fabrikaya entegre tesislerinde usulsüzlük yaptığını ve;himmet adı altında FETÖ’ ye sistematik şekilde finansman sağladığını tespit etti.Davada, CANITEZ lehine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin AKAY tanıklık yaptı.Aslında Şeker konusu tam bir muamma, mali durumu berbat, yapılan birçok işlem ile ilgili soru işaretleri mevcut, İstanbul’da satılan arsa ile ilgili şaibeler hala konuşuluyor.Hapis cezası alan Osman CANITEZ’in bundan 1 hafta önce sizi yani AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sayın ELİTAŞ’ı ziyaret etmişti.Ziyaret sonrası çekilen fotoğrafı Twitter’ dan paylaşarak,’’ Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdürü hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum,’’diyorsunuz. Yani gelenleri çok iyi tanıyorsunuz, zaten Kayseri’ye geldiğinizde de sık sık Şeker Fabrikasını’ da ziyaret ettiğinizi herkes biliyor.Sayın ELİTAŞ; Mahkemenin kararından sonra, FETÖ’den hapis cezası alan genel müdürün ziyaretiyle ilgili ikinci bir sosyal medya paylaşımı yaptınız, FETÖ davasından yargılanıp ceza alan birisini hayırlı olsun ziyareti adı altında yanıma getirip fotoğraf çektirmek masum bir ziyaret olarak kabul etmek mümkün değildir dediniz. Sayın ELİTAŞ, Gelen kişi Genel Müdür, sıradan bir çalışan değil ki, ayrıca Meclise ellerini kollarını sallayarak da girmemişlerdir ,herhalde…Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih GÖKÇEK’ de konuya müdahil oldu ve CANITEZ' le ilgili verilen mahkeme kararına dair haberi paylaşıp,bu olayı hafsalam almıyor. Halen Kayseri Şeker Fabrikası’nda Genel Müdürlük yapan
Osman Canıtez FETÖ davasından 6 yıl 3 ay mahkum oldu. Bu adama torpil olup görevde tutan kimse o tespit edilmeli ki kripto FETÖcular içimizden temizlensin. Yanlış mı, diye yazdı…Şimdi sayın ELİTAŞ’a sormak istiyorum, yanlış anlamasın merakımdan soruyorum,FETÖ terör örgütünü bitirmek amacı ile en ufak bir şüphe dahi olsa affetmeyen hükümet, malüm bankaya sadece maaşlarını almak için hesap açanlara, bir zamanlar el üstünde tutulan ve hükümetçe desteklenen dershanelere, FETÖokullarına gidenlere şüpheli gözü ile bakarken, suçun şahsiliği ilkesine rağmen akrabalarından biri bu terör örgütü mensubu ise işinden olanlar var iken ve kripto fetöcüler ile savaş ilan edilmiş iken, Kayseri Şeker’de olanları görmemezlikten mi geldiniz, bilmiyor muydunuz veya duymadınız mı?En masum şekilde bilmediğinizi ve duymadığınızı düşünerek ben size hatırlatayım;Sayın ELİTAŞ, Kayseri Şeker’e yapılan operasyon ile Kayyum atanmıştı, , operasyon kararı veren ve iddianameyi hazırlayan savcı Cemil TUĞTEKİN, Van’da FETÖ örgüt üyesi olması nedeni ile tutuklandı,Sayın ELİTAŞ; Hani Sayın ARINÇ’ a suikast yapılacak diye, Genel Kurmay’ın kozmik odasına girip askeri sırları dünyaya servis eden hakim vardı hatırladınız mı?Ha, işte o hakim Kayseri Şeker’de tutuklamaları yapan hakimdi, o hakim Kadir KAYAN FETÖ soruşturması kapsamında Ankara’da tutuklandı,Sayın ELİTAŞ; Kayseri Şeker Fabrikası eski yönetimini yargılayan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dündar ÖZDEMİR ve üyelerden Ali ERTAN, duruşma savcısı Mehmet ÖZGÜR, Ankara’da FETÖ üyeliğinden tutuklandı, ayrıca 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken Sayın AKAY’ ı kayyum atayan ve sonrasında Kayseri’ye atanan hakim Süleyman İNCE ’ de FETÖ’den tutuklandı.Sayın ELİTAŞ; Operasyonu yapan, Kayseri KOM şubesinin komiseri Cihat YAPICI,operasyona katılan, birçok polis memuru FETÖ den tutuklanıp yargılandılar vehüküm giydiler.Sayın AKAY Kayseri Şeker Fabrikası başına kayyum olarak atadıktan sonra, doğalolarak kendi ekibini oluşturdu.Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı FETÖ Soruşturması sonrasında Kayseri ve Boğazlıyan şeker fabrikasına, FETÖ operasyonu yapıldı. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlardan, Genel Müdür Levent Benli, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özoğul ve Boğazlıyan Entegre Tesisi Müdürü Bilal Karaköse FETÖ den tutuklandı. Boğazlıyan Cumhuriyet savcılığı Kayseri şeker fabrikasına Eylül 2016 tarihinde 2. Operasyonu yaptı. Bu operasyonda ise 16 kişi FETÖ üyesi olmaktan gözaltına alınarak yargılamasına başlandı. Operasyonlar sonrası boş kalan Genel Müdürlük koltuğuna Osman CANITEZ’ i atandı, bu şahı hakkında da FETÖ üyesi olmaktan dava açılmıştı ve şimdi bu şahıs 6 yıl 3 ay ceza aldı.Sayın ELİTAŞ; memleketinizde olanlardan bilginiz olsun istedim’’.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.