DOLAR 32,3671 0.14%
EURO 34,9783 -0.3%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 22725440,89%
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

OSB BAŞKANI MURAT YİBUR İLK KEZ KONUŞTU!

Geçen yıl Ekim ayı ortasında Tahir Nursaçan’ın yerine göreve gelen Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur, Haber Yeni Gündem mikrofonlarına OSB’deki son durumu değerlendirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yibur, Haber Yeni Gündem Genel Yayın Yönetmeni Duygu Uludaşdemir’e yaptığı açıklamada görevde şuan geçici olarak bulunduklarını ifade ederek, bu yıl içerisinde genel kurul ile ilgili herhangi bir düşüncelerinin olmadığını belirtti.

Kayseri OSB Başkanı genel kurul ile ilgili ilk kez konuştu. Yibur;’’Adaylık şuana kadar aklımın ucundan bile geçmedi, geçmiyor da. Başkanlık ise kısmet işi’’.

GENEL KURUL ZAMANI GELİNCE KONUŞULACAK BİR KONU

Yibur, sözlerine şu şekilde devam etti;‘’Genel kurul ile ilgili herhangi bir cevap vermek şuan için doğru olmaz. Ancak biz görevimizin başında olarak vazifemizi  en iyi şekilde yapmak derdindeyiz. Genel kurulu yönetim olarak alacağımız karar doğrultusunda belirgin hale getireceğiz. Önce mali genel kurul var. Seçimli mi olur, seçimsiz mi olur o zaman gelince konuşulacak konular. Adaylık için aklımın ucundan geçecek bir konu yok , o işler kısmet işi. Şu an için işlerimiz yoğun, genel kurul noktasında değiliz. Şubat-Mart aylarında mali genel kurul ile ilgili konuşulabilir. Her yıl bu mali genel kurulu yapmak zorundasınız.Geçen yıl pandemiden dolayı geç  yapılmıştı.Bu genel kurulda bir yıl önce yapılanlar ve bir yıl sonraki yapılacaklar sanayiciye sunulur.Burada onay alınarak icraatlara devam edilir.Bizde karar merciinin en üst mekanizması  genel kurullar olduğu için yasal çerçevede bunlar mecburidir.’’

DÖVİZİN ANİ DÜŞMESİ ZARAR VERDİ

Yibur, ekonomi ile ilgili bir soruya da,’’Dövizin çıkması ve sert düşmesi birilerine de zarar vermiş olabilir.TL’nin değer kazanması  her Türk vatandaşının üzerinde hassasiyet ile duracağı bir konu . Bizde bu memleketin insanı olarak farklı bir şey düşünmüyoruz’’, dedi.

KAYSERİ 4.OSB DE YÜKSEK TEKNOLOJÜ ÜRÜNLERİNİN ÜRETİLMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Yibur, Kayseri’ye kurulacak 4. Organize sanayi bölgesi ile ilgili de,‘’Çok şükür ki Kayseri de böyle bir talep var. Bu talebe göre de iş adamları yeni bir yatırım hazırlığı içindeler. Böyle bir OSB’nin ihtiyaç olduğu da ortada. Kayseri için büyük bir fırsat. İsteriz ki yüksek teknolojilerin üretilmesi,  bu OSB’lerin olması en büyük temennimiz. Şuan bu işi yürüten heyetin en büyük hassasiyetinin de bu olduğu kanaatindeyim’’,dedi.

EN HIZLI İNTERNET AĞI İÇİN UĞRAŞIYORUZ

OSB de Şuan mevcut rutin işleri halletmeye çalıştıklarını ifade eden Yibur, En kısa zamanda bilişim altyapısı ile ilgili çok hızlı bir internet ağı olan mekro internet altyapı ağı şuan hazır noktaya geldi ve tamamlanmak üzere ve bu hizmeti sanayicilere çok uygun bir maliyetle sunmak hazırlığı içerisindeyiz. Bu hizmeti alan bazı sanayicilerimiz var. Demo çalışmaları yapıldı ve bitti. Bahara doğru bütçe yapısı ile mali genel kurulda da imkânı onaylatırsak, hızla start verip başlayacağız. Şuan genel yapımızdaki rutin işleri yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ‘’, dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.