DOLAR 32,5704 0.22%
EURO 34,9548 -0.11%
ALTIN 2.443,860,33
BITCOIN 2093967-0,06%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Ortak Projesinin açılışı yapıldı

Aile mahkemelerinin etkinliğinin artırılması hedefiyle, Türkiye Adalet Akademisi ve Avrupa Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Ortak Projesi" açılışı gerçekleşti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Adalet Akademisi (TAA) ile Avrupa Birliği (AB) işbirliğiyle düzenlenen Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Ortak Projesinin açılışı gerçekleşti.

Projenin açılışına Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, TAA Başkanı Muhittin Özdemir, Avrupa Birliği temsilcileri ile hakim savcılar katılı. Açılışta konuşan TAA Başkanı Özdemir, Türkiye Cumhuriyetinin, köklü devlet ve adalet gelenekleri üzerinde yükseldiğini belirterek, Türk hukuk kültüründe “Adalet mülkün temelidir” sözünün yer aldığını söyledi.

HEDEFİMİZ ADALET İHTİYACINA CEVAP VEREBİLECEK HAKİM VE SAVCILAR YETİŞTİRMEKTİR

Hukukun üstünlüğü ile temel hak ve özgürlükleri esas alan adalet sisteminin ancak hakim, cumhuriyet savcısı ve yargı personelinin yetkin ve donanımlı olması ile mümkün olabileceğini belirten Özdemir, bu kapsamda akademinin birçok faaliyet sürdürdüğünü vurguladı. Özdemir, “Hedefimiz hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmektir. Bu itibarla hakim ve savcı eğitimi adaletin, yargının kaderini değiştirecek derecede önemi haizdir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.