DOLAR 32,5240 0.2%
EURO 34,5797 0.07%
ALTIN 2.492,520,27
BITCOIN 20728420,95%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ONUR İTTİFAKI YÜKSELİYOR

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en saygın Araştırma Şirketi Uluslararası Siyaset Ekonomi ve Strateji Araştırma Merkezi (USESAM)Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş düzenlediği basın toplantısında Aralık ayında Türkiye genelinde yapmış oldukları “Kamuoyu Siyasi Eğilim Araştırması” Anket sonuç raporuyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKI DÜŞERKEN;

USESAM Araştirma Şirketinin Aralık ayında 41 İlde ve 3510 vatandaşla yapmış olduğu “Siyasi Eğilim Anketi” sonucunda seçmenin Cumhur İttifak ve Millet İttifakına güven duymadığı ve bir arayış içinde olduğu sonucu çıkmıştır.

CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKI ADINA ÇOK YIKICI BİR SINUÇ
USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, USESAM’ın yaptığı Anket sonucuna göre seçmenin yüzde 37’si Cumhur İttifakı ve Millet İttifakının, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde adayları kim olursa olsun oy vermeyeceğini belirterek, “Seçmenin Cumhur İttifakına ve Millet İttifakına oy vermeyeceğini söylemesi, iki cenahta çok yıkıcı bir sonuç oldu” dedi.

KARARSIZLARIN ORANI YÜZDE 60’ı BULDU
USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, USESAM Araştırma Şirketinin Anketinde ki bir diğer önemli sonucun ise kararsız seçmen oranı olduğuna vurgu yaparak kararsız seçmen oranı artık yüzde 60’ı bulduğunu söyledi.

SEÇMEN CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKINA GÜVEN DUYMUYOR
USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş şunları kaydetti; “Seçmene sorulan bir diğer soru ise, Cumhur ve Millet İttifakına Güven Duyuyor musunuz? sorusuna cevap veren vatandaşların tamamının güven duymadığını belirtmesi de bir diğer dikkat çeken sonuç oldu.
SEÇMENİN; ÜÇÜNCÜ İTTİFAK OLAN ONUR İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI YAŞAR AYDIN’A GÜVENİ TAM
Seçmene, üçüncü bir İttifak olan Onur İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Yaşar Aydın’a güveniyor musunuz? Sorusu yöneltildi. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 57’si güvendiğini, yüzde 30’u tanımadığını ve yüzde 13’ü de kararsız olduğunu belirtmesi ve Ankete katılan 3510 vatandaştan bir tanesinin bile, anketteki güven duymuyorum seçeceğini işaretlememesi de yine çok ilginç bir sonuç. USESAM’ın; 2021 yılının Aralık ayında yaptığı son Anket sonuçları gösteriyor ki, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı erirken, Onur İttifakı yükseliyor.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.